След реставрацията Старият мост ще се превърне в атрактивен туристически продукт

Сакар нюз
От Сакар нюз август 7, 2015 15:18

След реставрацията Старият мост ще се превърне в атрактивен туристически продукт

Акценти

  • Той ще бъде привлекателно място за отдих и почивка
  • Предвижда се и изработка на 3D модел на моста, апликация за смартфони и холограма на моста.

Свързани публикации

Старият мост, символът на Свиленград и паметник с национално значение, да се превърне в атрактивен туристически продукт, а Свиленград – в привлекателно място за отдих и почивка. Това е целта на проекта Старият мост: мост между поколенията“. Той бе представен на пресконференция от ръководителя Милена Янева. Ремонтните работи ще продължат до 30 април 2016 г. и са на стойност 1 036 568.46 евро.

Те включват дейности по реставрация, консервация и експониране на 500 годишния каменен мост, благоустрояване на подходите към него, поставяне на осветление и осигуряване на достъп за хора с увреждания.

Извършват се със средства от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

На пресконференцията бе съобщено, че проектът предвижда и дейности по ревитализация на откритото пространство на моста чрез така наречената мапинг технология, която ще даде възможност за атрактивно представяне на исторически факти. Предвижда се и изработка на 3D модел на моста, апликация за смартфони и холограма на моста.

Планирани са и дейности за създаване на музей на открито, за целите на който ще бъдат създадени Експозиционен план за интерактивно представяне на дигитални експозиции, модел в умален мащаб на комплекса от исторически сгради около моста, представяне на изложбата на музея в страните донори чрез телеконферентен мост, създаване на план за управление на моста и експозиционната му среда. Предвидени са и дейности за осъществяване на мерките за информация и публичност.

Снимка: ОбА – Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз август 7, 2015 15:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама