Слънчогледите обещават добра реколта. Засега.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 27, 2019 20:08

Слънчогледите обещават добра реколта. Засега.

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #28/157, 26 юли – 1 август 2019 г.

Свързани публикации

Посевите от засетите със слънчоглед площи в землищата на селищата от община Тополовград се развиват различно – някъде добре, другаде по-слабо.
През тази стопанска година има засети 15 000 дка с маслодаен слънчоглед по данни на Общинската служба „Земеделие и гори“.
Те са вторите по размер площи със селскостопанска култура, след тези с пшеница. Това го потвърдиха и земеделските производители Иван Увалиев и Панайот Казаков от с. Устрем.
Състоянието на слънчогледовите ниви на различните места е различно. То зависи и от засадените сортове, и от природно-климатичните условия, а до голяма степен и от количествата дъжд, които падат.
Колкото и да са в сравнително добро състояние слънчогледовите посеви, все повече се чувства нуждата от повече влага, тъй като в горните почвени слоеве тя е силно намаляла. А дъжд, слаб или обилен, скоро не е имало.
На този етап от развитието на маслодайната култура никой не се наема да прогнозира какви евентуално ще са добивите, а производителите се надяват и природата да помогне, за да се те по-добри.

Снимка: Интернет

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 27, 2019 20:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 850 744 преглеждания