Слабо представяне на гребци

Милена Митева
От Милена Митева юни 25, 2018 07:43

Слабо представяне на гребци

Слабо бе представянето на харманлийските гребци на последното им състезание. Спортен клуб по кану каяк (СККК) “Хеброс“, Хармани, участва на Държавен отборен шампионат за деца, момичета и момчета, младша старша възраст, мъже и жени с 15 човека. Той се състоя в Пловдив от 14 до 17 юни.
При децата Анджелика Господинова и Рая Димитрова на мини каяк станаха 10-та и 11-та. Двете представителки бяха и най-малки в състезанието.
Борислав Колев на мини каяк се класира на 13-то място.
Христо Станков и Неделин Перистеров на К2 заеха 13-то място на 500 метра, а на 1000 метра станаха 14-ти.
Габриел Кавръков се класира на К1 (едноместен каяк) -1000 метра 20-ти
Христо Радев е 30-ти на 500 и 1000 метра К1.
Даниел Маджаров мини каяк 500 метра при момчетата достигна само до полуфинала заедно с Митко Стаматов.
Христо Радев на 500 и 1000 едноместен каяк се класира в последните места.
При девойки старша възраст с каяк Габриела Петрова се класира 14-та на 1 000 метра.
Жанета Йорданова и Татяна Кръстева станаха 15-ти на двойка каяк след преодоляването на разстоянието от 1 000 метра в категорията за жените.
При мъжете Милен Митов е 15-ти на 1 000 метра. Даниел Богоев участва в първо състезание за годината, а успехът му не бе от най-върховите.
Бившата спортистка на „Хеброс“ – Тифани Генчева, която се състезава за софийски клуб, стана 4-та на 1 000 метра при девойки старша възраст.
Виктория Господинова, която е състезател на ЦСКА, а вече е и треньор в клуба на Харманли, на 1 000 метра при жените е 7-ма.
Подготовката на състезателите бе само от 15 дена. Причината за ниските резултати на гребците продължава да бъде лошата материална база, според треньора Ивайло Димитров.
В момента в клуба 50 картотекирани спортисти разполагат с 15 лодки. Според обясненията на наставника, те не са на добро състезателно ниво, както гребците от другите клубове. Това ще доведе до ниски резултати на Индивидуалния шампионат от 8 до 12 август в Пловдив. За да се борят за челни места, гребците са принудени да тренират на язовира до село Доситеево. Това им струва време, съчетано с разход за гориво. Начинът на извозване на спортистите също е труден, както и пренасянето на лодките. Тренировките провеждани там крият риск заради голямата дълбочина на водоема. Надяваме се условията за трениране да бъдат подобрени, за да очакваме по-добри резултати, да привличаме още кадри които да представят себе си, града и клуба.“

снимка: Архив

Милена Митева
От Милена Митева юни 25, 2018 07:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 670 255 преглеждания