Скромно, но с любов и признателност бе отбелязан 24 май в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 25, 2020 09:21

Скромно, но с любов и признателност бе отбелязан 24 май в Тополовград

Акценти

  • На тържеството бе прочетен Поздравителен адрес от президента на Румен Радев.

Свързани публикации

Със скромно тържество бе отбелязан 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост в Тополовград.
Тази година празникът премина без традиционните шествия, празник на площада и изпращането на абитуриентите, които винаги изпълваха улиците и централния площад на града с празнично настроени хора. Поради наложените заради епидемиологичната обстановка ограничения на площад „Освобождение“ имаше малко хора, предимно служители на ОбА, читалището, училищата и детски градини. С цел да не се струпат много хора тържество бе насрочено за необичайно ранен час – 8:30 часа.
Слово за празника произнесе Райна Зотова, секретар на местното читалище, носещо името на двамата първоучители Кирил и Методий. Издигнато бе Националното знаме под звуците на химна на Република България от шестима изявени ученици, директори на училища и градини, и дейци на културата. Тази чест на СУ „Д-р П. Берон“ бе оказана на Доника Божинова – абитуриентка – пълен отличник на Випуск 2020, Боян Кьосениколов – също абитуриент от това училище и Соня Пулева-Божилова – техен директор, на Милена Коджаманова – директор на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Бисерка Стоева – на детска градина „Щастливо детство“, и на Трифон Ламбов – председател на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“.
Прочетен бе списък от имената на изявени ученици, отличени от кмета на общината за празника.
По случай Деня на Тополовград бе прочетен поздравителен адрес от президента на Републиката Румен Радев.
След приключване на тържеството на площада по-голямата част от присъстващите се отправиха към храма „Свети Георги“. Там ставрофорен свещеноиконом отец Хаджи Николай Клюнков отслужи молебен за здраве и благоденствие на просветните, културните и духовни дейци и населението на Тополовград и общината.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев май 25, 2020 09:21
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.