Сключени са вече 17 договора със сдружения за саниране на сгради

Сакар нюз
От Сакар нюз март 18, 2015 07:49

Сключени са вече 17 договора със сдружения за саниране на сгради

Акценти

  • Най-много регистрирани сдружения има в Хасково, най-малко - в Маджарово

Свързани публикации

До началото на седмицата общо 17 договора с 20 сдружения на собственици в област Хасково, кандидатстващи за целево финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, са вече тристранно подписани от областния управител Добри Беливанов. Под тях са сложили подписа си и кметовете и представител на Българската банка за развитие. За Димитровград договорите са 6, следва го Симеоновград с 5 /в които фигурират 8 сдружения на собственици/, Хасково с 3, Любимец с 2 и Свиленград с 1. С тези сключени договори, област Хасково е сред първите по активност в Националната програма, съобщиха от ОблА – Хасково

Освен тях, още 14 договора са изпратени съм Българската банка за развитие за подписване – по 5 за Ивайловград и Димитровград и по два за Хасково и Свиленград. Одобрени за подписване от областния управител са 6 – 4 в Хасково и по един в Свиленград и Харманли.

Един договор за Ивайловград е получил отказ от областния управител, тъй като сградата, за която се кандидатства за саниране, не е строена по индустриален способ. Един договор от Харманли е в процес на проверка.

Според статистиката, в област Хасково броят регистрирани сдружения на собствениците е 119. Най-много са те в Хасково – 61, следвани от Димитровград – 25 и Свиленград – 10. Броят блокове, допустими по Програмата в областта, е 432, като съответно по общини бройката е следната – Хасково-256, Димитровград-117, Ивайловград-6, Любимец-2, Свиленград-13, Симеоновград-9, Харманли-28, Маджарово-1 и Тополовград-6.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 18, 2015 07:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 273 834 преглеждания