Синдикалисти обсъдиха „Зелената сделка” в “Мини Марица изток”

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 29, 2020 12:32

Синдикалисти обсъдиха   „Зелената сделка” в “Мини Марица изток”

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, # 40/924, година XVII, 23 - 29 октомври 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Пламен Димитров и екип от националното ръководство на КНСБ са участвали в среща с представители на организациите на синдиката в управлението на „Мини Марица изток“ ЕАД в Раднево.
На нея са коментирали конкретни действия за бъдещето на комплекса и перспективите, съобразени с влизането в действие на “Зеления пакет”/политики предложени от Европейската комисия/. Профсъюзният лидерът запознал синдикалистите с факта, че пред отговорните държавни институции отново е поставен въпросът за подготовката на Програма за развитието на най-голямото държавно въгледобивно дружество „Мини Марица изток“ за следващите пет години – производствена и финансова, със запазен ръст на заплащането на труда, гарантирана от принципала.
Димитров споделил, че КНСБ настоява за ясен и гарантиран ресурс за региона, в съответствие с финансовата обезпеченост с европейски средства за регионите в преход. Заедно с КТ “Подкрепа“ искат среща с консултанта, който предстои да бъде избран, за подготовката на националния план за регионите в преход.
По инициатива на КНСБ първият в България Институт за устойчиво развитие ще бъде създаден в Тракийския университет. В него ще бъде подготвен Териториален план за справедлив преход. В института ще работят учени от Тракийския университет и българи, които от години са в Изследователския институт на ЕК. В плана ще бъдат посочени социалните, икономическите и екологичните предизвикателства, произтичащи от постепенното преустановяване на свързаните с изкопаемите горива дейности или от декарбонизацията на процесите и продуктите с висок интензитет на емисиите на парникови газове. В плановете ще се очертае процесът на преход до 2030 г., включително потребностите от развитие, преквалификация и възстановяване на околната среда.
Източник: ММИ

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 29, 2020 12:32
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Pero октомври 30, 13:35

    Лъжи и мажи.Само бедните хорица дето им вярват че нещо вършат за тях.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама