Синаповци бяха последни в пролетно-летните събори

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 10, 2018 11:15

Синаповци бяха последни в пролетно-летните събори

Завърши цикълът от пролетно-летни събори в селата от община Тополовград. Последният бе в Синапово на 1 и 2 август за Илинден /по стар стил/. Тази година там нямаше специална програма и официални гости и повече бе наблегнало на веселието в центъра на селото. От момента, в който надвечер засвири оркестър „Мечта”от Хасково и неговите солисти запяха, на площада се залюляха хора, които продължиха до късно вечерта.
От месец септември започват есенните събори в някои от селата на сакарската община. На 8-ми ще бъде съборът в село Орешник, а в края на октомври и началото на ноември ще се проведат в селата Устрем, Княжево, Българска поляна, Орлов дол.
Допреди две години по това време редовно се провеждаше Архангеловски събор в с. Мрамор, но дали сега ще бъде възстановена традицията, предстои да разберем. След като в продължение на доста години на 6 септември се провеждаше събор, и в село Срем тази година, според информация на кмета, тази традиция ще бъде прекъсната.
Маргарита Сулева каза, че основната причина за това е липсата на финансови средства за организацията и провеждането му. Според нея по-важно за селото е със събрани от спонсори средства да се постави камера на единствения вход – моста над река Тунджа, за да се повиши сигурността за живота и имуществото на местните жители.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 10, 2018 11:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.