Синаповци бяха последни в пролетно-летните събори

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 10, 2018 11:15

Завърши цикълът от пролетно-летни събори в селата от община Тополовград. Последният бе в Синапово на 1 и 2 август за Илинден /по стар стил/. Тази година там нямаше специална програма и официални гости и повече бе наблегнало на веселието в центъра на селото. От момента, в който надвечер засвири оркестър „Мечта”от Хасково и неговите солисти запяха, на площада се залюляха хора, които продължиха до късно вечерта.
От месец септември започват есенните събори в някои от селата на сакарската община. На 8-ми ще бъде съборът в село Орешник, а в края на октомври и началото на ноември ще се проведат в селата Устрем, Княжево, Българска поляна, Орлов дол.
Допреди две години по това време редовно се провеждаше Архангеловски събор в с. Мрамор, но дали сега ще бъде възстановена традицията, предстои да разберем. След като в продължение на доста години на 6 септември се провеждаше събор, и в село Срем тази година, според информация на кмета, тази традиция ще бъде прекъсната.
Маргарита Сулева каза, че основната причина за това е липсата на финансови средства за организацията и провеждането му. Според нея по-важно за селото е със събрани от спонсори средства да се постави камера на единствения вход – моста над река Тунджа, за да се повиши сигурността за живота и имуществото на местните жители.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 10, 2018 11:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 919 201 преглеждания