Символите на Харманли се появиха на ограда на училище

Милена Митева
От Милена Митева октомври 6, 2017 11:44

Символите на Харманли се  появиха на ограда на училище

Възпитаниците на ОУ ”Иван Вазов”, Харманли, нарисуваха символите на града си върху вътрешната страна на оградата на своето училище.
За пореден път, те доказа инициативността си, като участваха в проекта „Да сътворим миналото”, финансиран от община Харманли в партньорство със Сдружение „Бизнесът за Харманли”. За да направят по привлекателен екстериора на учебното заведение, децата получиха бои и тениски с надпис „Да съхраним миналото” от председателя на сдружение „Бизнесът за Харманли” – Милко Милков и членовете на организацията.
След три дни под ръководството на художника Димчо Георгиев „мисията” бе завършена, а вниманието на останалите ученици и учители, привлечено от творбите на малките художници. Амбициите на творците са да допринасят за красотата на различни кътчета, които да се ценят от хората. Индивидуалната награда за възпитаниците на „Вазов“ бе четиво, а колективната – екскурзия до красиво кътче на страната.
Този проект обединява идеята на конкурса „За зелено Харманли” и общинската стратегия за младежки дейности.
„Сакарнюз“ ви припомня, че това е третата подобна инициатива.
При първата деца от ОУ ”Иван Вазов” облагородиха парка „Димана Данева”. Там те боядисаха пейките, засадиха петнадесет туи по проекта „За Зелено Харманли”.
При втората стъпка на същия, деца от НУ „Алеко Константинов“ разкрасиха местността Дядо Тодоровата чешма край Харманли. Там с помощта на учители, засадиха храсти и цветя, които да са в унисон със заобикалящата ги среда. Поставиха дървена маса и пейки в къта за отдих, обозначиха и пътеката, която води началото си от комплекс „Приказките“. Табелите бяха направени от дървени трупчета под формата на паяк с надпис „еко пътека”.
Това няма да бъде последната инициатива „За зелено Харманли”. През следващата година отново деца ще имат възможността да участват в подобна инициатива.

 

This slideshow requires JavaScript.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 6, 2017 11:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 261 516 преглеждания