Симеоновградски ученици представиха автентични, традиционни и здравословни ястия

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 18, 2019 11:06

Симеоновградски ученици представиха автентични, традиционни и здравословни ястия

Три четиристепенни менюта представиха ученици от професионалните паралелки на симеоновградското СУ „Св. Климент Охридски”. Това се случи на 4 декември четвъртък. Събитието бе под надслов „Имало едно време…” и бе част от поредицата открити уроци, които подготвят професионалните паралелки от област Хасково от направление „Производство на кулинарни изделия и напитки”, професия „Готвач”.
Представените ястия бяха в три групи – aвтентични, традиционни и здравословни, и всички бяха свързани с християнския празник Никулден.
За да се впишат в надслова, под който бе откритият урок, и за да подготвят автентични и традиционни за региона ястия, учениците предварително се поразровиха в старите кулинарни книги и се допитаха до своите баби и прабаби.
След като сътвориха гозбите, учениците ги подредиха и гостите, сред които учители, директори на професионални гимназии и експертът за професионалните училища и паралелки за областта, имаха възможността да дегустират и да се уверят в тяхното качество и вкус, а младите готвачи с удоволствие предоставяха рецептите си.

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 18, 2019 11:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама