Симеоновград кани на борбите за панаира известни борци и личности

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 3, 2018 09:02

Симеоновград кани на борбите за панаира известни борци и личности

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #37/117, 28 септември – 4 октомври

Свързани публикации

Община Симеоновград и Клуб по борба „Вълко Костов“ организират Международен турнир по борба „Шестте Великденски ангела“. Той ще се състои на 7 октомври, неделя. Тегленето на категориите ще започне в 10:00 часа, а схватките час по-късно.
На мероприятието са поканени борци от страната, Гърция и Турция.
Най-добрият състезател ще получи златен пояс, а победителите ще бъдат наградени с медали, изработени в САЩ.
Ще бъде даден и приз „Станка Златева“, който ще бъде връчен лично от нея.
На събитието е поканен петкратен световен и триктарен вицеолимпийски шампион Александър Томов, олимпийски световен и европейски шампион Георги Мърков, най-добрата българска боркиня Станка Златева.
Клубът е изпратил покана и до известни личности, живели и служили в Симеоновград: ген. Данчо Дяков – шеф на НСО. Покана е получил и шефът на Военната Академия ген. Груди Ангелов.
Турнирът е посветен на 105 години от разорението на тракийските българи.

Тази година клубът „Вълко Костов“ чества 15 – годишен юбилей. В този период през него са преминали около 600 деца. Притежава 300 медала от Държавни първенства и международни турнири. Състезателите са 15 пъти шампиони на Държавните първенства, организирани от Българската асоциация на спортистите от малките селища /БАСС/ „Това е непостигнат успех от нито един отбор в 20-годишната история на БААС,“ споделя Росен Бонев. Той е определен като един от най-добрите треньори на тези игри. Занимава се с треньорска дейност в община Симеоновград близо 30 години, а на състезание за ветерани се класира седми.
През клуба са минали състезатели, участвали на престижни първенства. Димитринка Сергеева стана пета на Европейско, борила се е на Световното за кадети в Атина, където стана девета. Класира се втора на Блаканиада в Сърбия.
По случай празника на село Тянево на 29 септември, събота, от 12,00 часа ще се състоят Народни борби. За настроението на гостите ще се грижи и оркестър „Танко бенд“.

снимка: Архив

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 3, 2018 09:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.