Силна буря и потоци от кал изплашиха с. Срем

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 25, 2008 09:20

Доста се поизплашиха жителите на с. Срем на 23 юли привечер. Истински смерч се разрази и премина над селото и околностите между 17.00 и 18.00 часа. Проливен дъжд – около 30 л/кв. м и ураганен вятър повалиха десетки дървета или клони от тях по улиците и дворовете в селото. Няколко къщи в долния край бяха наводнени. Според информация от кмета на селото – Димитър Андонов, кални потоци с голямо количество чакъл, пясък и други инертни материали са засипали по-стръмните улици на селото.
Веднага след спиране на стихията на помощ са пристигнали от РПУ Тополовград и Гранична полиция Елхово. Освен тях голямо съдействие и помощ са оказали и от „Пътно поддържане“ – Харманли, чрез групата им в Тополовград. За радост няма поражения по ел. мрежата и пострадали жители на селото. До свършването на светлата част на денонощието улиците са били разчистени и падналите дървета отстранени.
Стихията е вилняла и в с. Устрем, но за щастие е минала по-встрани, по поречието на Тунджа и е нанесла по-малко поражения. Паднали са две големи тополи и десетина дървета в селото. Затлачени са и няколко по-стръмни улици в източния край на селото. По големи са пораженията в землищата на двете села, където освен падналите дървета значително е пострадала реколтата от тютюна, слънчогледа и др. култури. Няма пострадали жители и на Устрем.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 25, 2008 09:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.
Задължителните полета са отбелязани с*

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.