Силна буря и потоци от кал изплашиха с. Срем

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 25, 2008 09:20

Акценти

  • Вестник Сакарско ехо, бр. 23 (11379), година LXXIII,25-31 юли 2008г

Свързани публикации

Доста се поизплашиха жителите на с. Срем на 23 юли привечер. Истински смерч се разрази и премина над селото и околностите между 17.00 и 18.00 часа. Проливен дъжд – около 30 л/кв. м и ураганен вятър повалиха десетки дървета или клони от тях по улиците и дворовете в селото. Няколко къщи в долния край бяха наводнени. Според информация от кмета на селото – Димитър Андонов, кални потоци с голямо количество чакъл, пясък и други инертни материали са засипали по-стръмните улици на селото.
Веднага след спиране на стихията на помощ са пристигнали от РПУ Тополовград и Гранична полиция Елхово. Освен тях голямо съдействие и помощ са оказали и от „Пътно поддържане“ – Харманли, чрез групата им в Тополовград. За радост няма поражения по ел. мрежата и пострадали жители на селото. До свършването на светлата част на денонощието улиците са били разчистени и падналите дървета отстранени.
Стихията е вилняла и в с. Устрем, но за щастие е минала по-встрани, по поречието на Тунджа и е нанесла по-малко поражения. Паднали са две големи тополи и десетина дървета в селото. Затлачени са и няколко по-стръмни улици в източния край на селото. По големи са пораженията в землищата на двете села, където освен падналите дървета значително е пострадала реколтата от тютюна, слънчогледа и др. култури. Няма пострадали жители и на Устрем.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 25, 2008 09:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар