“Щастливци” отново грейнаха на телевизионния екран

Милена Митева
От Милена Митева ноември 25, 2016 10:35

“Щастливци” отново грейнаха на телевизионния екран

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 27/ 25 ноември -1 декември 2016 година

Свързани публикации

„Щастливците“ на Харманли за пети пореден път грейнаха по телевизия СКАТ. Те се отзоваха на поканата на екипа „От българско по-българско“ и отново станаха гости на водещата Галя Асенова.
Поводът за гостуването бе представянето на книгата „Българче“ на арт мениджъра Петя Карабакалова, към която има и два нови музикални албума – с патриотични авторски песни „Родино“, и народни „Рано, ранила Гергана“.
В двучасовото пре- даване водещата представи творчеството на госпожа Карабакалова, като прочете тематични стихотворения, свързани с българските фолклорни празници. Песните на “Щастливци” бяха представени на живо.
„Във всичките си участия те никога не са повтаряли песни на сцената на Галя Асенова. Изпълнили са над 60 народни песни, черпани от извора на майката на Патя Карабакалова – Иванка Илиева, която е тракийска народна певица и участва за втори път в „От българско по-бълграско“. За да докаже способностите си пред зрителите на телевизията, тя направи антифонно изпълнение заедно с децата на песента „Маврудо, бяла тракийке“, след като се представи и солово с „Сгодило ми се терзийче“.
Участието на таланите от Града на Белоногата беше съчетано и с друга детска формация „Шарено коланче” от град Каварна, които изпълниха добружански народни песни от техния регион. Пред водещата и „Щастливци“ те споделиха, че черпят от репертоара на групата, с които заедно изпълниха две песни – „Снощи ходих на кладенче“ и „Знай, Радо“.
„С това се очерта едно ново приятелство между децата и нас ръководителите“, сподели Петя Карабакалова.

Висока оценка за работата за групата от Харманли бе дадена от оркестър „Цветница“, които съпровождаха предаването. Те са екип от професионалисти, преподаватели в музикални училища, инструменталисти в представителния народен оркестър на Българско музикално радио. Един от тях предложи на Карабалкалова участие в нов проект като методист визирайки дейността със „Щастливци“ и постигнатите резултати от издаваната фолклорна традиция.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 25, 2016 10:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама