Шестетажна торта, три оркестъра и 300 човека на „Сватбата на века“

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 25, 2008 09:05

От Шенай Нуриева

300 човека дойдоха на ,,сватбата на века“, направена от Сали Стоичков. В събота на 19 юли ресторантът в Градската градина на Харманли бе препълнен от гости и приятели, дошли да уважат празненството по случай женитбата на малкия му син Зико с туркинята Гюлю. Подготовката отне един месец, а веселбата започна още в петък. Същата вечер те раздаваха безплатно бира, кебапчета, сладки. Свириха им два оркестъра:“ Тораман“, и “ Карангела“ а Гюлю смени шест тоалета: три официални, две индийски и един за къната. Сали заедно със съпругата си Ева бяха облечени в кремав цвят, синовете му Мартин и Зико в бели костюми на „Армани“, а красивата рокля на Гюлю била избирана от Хасково.
На сватбата свири оркестър “Максим шен“, който е и най- добрият в момента, казва ромският Стоичков. Присъстващите гости останаха много възхитени не само от самото тържество, но и от богатото меню. Кулминацията бе шестетажна торта, а Сали им даде право и да вземат храна за вкъщи. Накрая, освен веселба и сълзи от радост, в последните часове на сватбата всички се включиха активно в ромските ритми.
“Цяла хасковска област говори за празненството”, хвали се таткото. Това е първата сватба, която ромският Стоичков прави и я подготвял с голям мерак, допълва той, като уточнява, че 12-сервитьора, обслужвали гостите му.
Управителят на ресторант „Градина“, Живко Йосифов искал да пусне сватбата в интернет със заглавие “ Ромската сватба на века“. Той казва: „Перфектна сватба, богато меню и облекло. За мен това семейство е напуснало вътрешно ромската махала“. Сали също е много доволен от него. „Голям джентълмен и организатор е, знае си работата“, категоричен е той и благодари на всички, които са го уважили в петък и събота и не се сърди на онези, които не дошли „Всички да са весели, щастливи и най- вече много здрави“, искрено пожелава той.
Ромският Стоичков, заедно със съпругата си Ева и младоженците Зико и Гюлю заминават в края на месеца отново в Испания. Снахата Гюлю с нетърпение очаква да види слънчевата и гостоприемна страна, а големият син Мартин, заедно със Софиян заминават за Англия.
За английската невеста Софиян, времето, прекарано тук е минало много бързо, не могла да се насити на града. Харманли е надминал очакванията й, а сватбата в събота й напомнила английските, които били в подобен стил. Направила е и много снимки със забележителностите на града-„Изворът на белоногата“, “ Приказките“, „Гърбавия мост“. Като цяло е останала с много добри впечатления от престоя си тук и обещава другия път да дойде с цялото си семейство.
„Ако е писано догодина ще дойдем пак, да се видим с роднини, близки и приятели“, казва ромският Стоичков.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 25, 2008 09:05
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.