Шеги и закачки, но само във виртуалното пространство

Сакар нюз
От Сакар нюз март 25, 2020 10:53

Шеги и закачки, но само във виртуалното пространство

Александър Андреев
Вероятността да умреш от подхлъзване във ваната е много по-голяма, отколкото да умреш от ковид-19. Впъреки това превенцията е правилна. А когато пандемията отмине след 2-3 месеца, ще се окаже, че са пострадали главно хора, които вярват на врачки и на алтернативни факти.

Емил Джасим
Надеждата на всички нас е вирусът да изчезне така, както изчезнаха антиваксърите през последните дни.

Dimitar Stoyanov
Борисов обяви 3,5 милиарда дефицит! Не съм икономист, но как една седмица карантина превърна към 2 милиарда излишък в 3,5 милиарда дефицит? Както казах, извънредното положение е идеално алиби за корупцията. Борисов е магьосник! Със седмица карантина превърна излишъкът в дефицит!

Огнян Димов, психоаналитик
Стигнахме до някакъв предел ние, хората. Свикнахме да се идентифицираме с движението, пътуването… Това, което се случва, е нещо невероятно чисто психологически, защото то ни накара да спрем. Истината е в основаването на момента кои сме ние и кои са истинските ни потребности. Да помислим кое е същностното – как живеем, какво правим…
Хората загубиха контрол и се хванаха за първичното – тоалетната хартия, салфетките… Хващаме се за живота в неговото най-елементарно измерение.
Първичната реакция и страха са по-силни от нас. Справяме се със страха, когато разберем с какво е свързан – страх от липса на любов, изоставяне, самота, смята психоаналитикът.
Това трябва да си признаем. Не е страхът от вируса и непознатото, което ни дебне, а от непознатото вътре в нас.

Севдалина Митева
Омръзна ми да чета за Коронавируса… Изпадам в ужас и паника… от правописните ви грешки… елементарни! Ужасяващо е! На фона на неграмотните ви писания, Короната е най-малкия ви проблем. Учете я тая граматика бе, хора, нали парадирате, че сте националисти, позволявате си да критикувате, да коментирате. Сега имате достатъчно време, уплътнете го с нещо полезно. Това къде се пише “й”, къде “и” – хабер си нямат 99%, да не споменавам още по-фрапантни правописни грешки. Та вместо да се занимавате с клюки кой колко тоалетна хартия си е купил, обърнете си сериозно внимание и използвайте случая, докато сте вкъщи, да попрехвърлите българската граматика.

Мариета Димитрова
Да погледаш телевизия по време на пандемия се оказва „мисия невъзможна“:
БНТ – Новини за COVID-19, после 25 605-ти епизод на „Дързост и красота”. Рич е вече на 143 години и е заплодил всичко възможно. Майка му Стефани Форестър е на 142 (това е възможно, защото се оказва, че всъщност тя му е сестра, а той e родил сам себе си).
Бтв –Новини за COVID-19, катастрофи, убийства, грабежи, някакъв депутат крал пари и всички изненадани викат: аууу… ц-ц-ц…
Диема – филм. Бандит стреля от два метра по Лоренцо Ламас. Не улучва и яде бой.
Бтв комеди – дърт сериал за двама идиоти(Жалки и Тупалки или както там се казват).
Бтв синема – реклама. Красиво момиче се срамува да пръдне в асансьор – душа бере завалийката, но държи. Сетне отива на изискано парти, окапва се с имамбаялдъ, обаче си носи една туба с перилен препарат, който показва на всички.
Нова – Новини за COVID-19. После ще дават „Съдби на кръстопът” – млада жена(Галя) открива, че съпругът ѝ(Милен) върти любов с автобусен шофьор(чичо Димо). Същата отива при адвокат Георгиев да търси развод, а двамата влюбени заминават на почивка в Банско…
БНТ2 – женски хандбал от „Б” група: „Кулминация”(Павликени) – „Пневмония”(Сапарева Баня).
Кино Нова – реклами: вагинални секрети, храчки, сопол, потни мишници, косми, гъбички, хемороиди, простати, бацили, дебели черва, тънки миризми, мръсни зъби, чисти пъпки, семейство мие с наслада нужник…
Европа – предаване за боядисването на шахти в западен Хондурас (феноменално интересно).
Агро тв – репортаж за отглеждането на пуйки в южен Казахстан (изключително вълнуващо).
Канал 3 – наколенки, очила за отслабване, космодиска, нож режещ хляб(изумително… как е възможно), следваща реклама :мъжки задни части… планът се увеличава… човек седи на тоалетна чиния в хола и гледа през прозореца, как другите се забавляват.
Бтв Екшън – повторение на филм (за 431-ви път).
Ще включа телевизора пак догодина.

Днес БГ
Вече няколко дни пренесохме италианските аплодисменти към лекарите и у нас. Всяка вечер стават все повече хората, които изразяват своето уважение към всички в здравния сектор, които работят в тази извънредна ситуация, и рискуват собственото си здраве, за да лекуват нас.
Аплодисментите обаче не трябва да са само за лекарите.
Аплодисментите трябва да са и за аптекарите, които са на първата линия, работят до изтощение вече месеци наред, посрещат ни обслужват ни с лекарства, съвет или успокоение.
Нека аплодираме учителите, които само в рамките на един уикенд трябваше да преминат към онлайн обучение, за да може децата ни да не прекъсват училище.
Аплодисменти за пожарникари и полицаи, които помагат.
Аплодисменти за всички доброволци и компании, които не жалят труд и средства.
Затова нека се подкрепяме, всеки един да бъде отговорен към себе си и семейството си. Аплодисментите са за всеки един от нас.

Hamide Shaban
Хора, поради многото коментари за ръкопляскането, нека ръкопляскаме за всички, но задружно и под час още от сутринта. В 5:00 ч. излизаме по балконите и почваме да ръкопляскаме за медиците.
В 6:00 ч. ръкопляскаме за тираджиите.
В 7:00 ч. ще пляскаме за магазинерите.
От 8:00 до 12:00 ч. ще ръкопляскаме за Бойко, все пак там е парата. След това почивка да отпочинат ръцете и да се нахраним и почваме пак. За тези, който нямат тераси, на близката череша и пляскат, ако паднат да не спират да пляскат. За хората, живеещи в нови кооперации, пляскайте, но по тихо, че от вибрациите блоковете улягат. Ако от ръкопляскането се вдигне прах, полейте се с вода. Не забравяйте да дезинфекцирате ръцете преди ръкопляскането, след това ги намажете със зехтин, звукът е уникален от ръкопляскането. Нека започнем от утре и продължим до 31 септември.
Благодаря ви, мили хора. И не се сърдете, ако имам правописни грешки, до сега тренирах ръкопляскане!

снимка: Интернет

Сакар нюз
От Сакар нюз март 25, 2020 10:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 918 936 преглеждания