Шахматисти от три държави се събраха за турнир

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 23, 2019 18:43

Шахматисти от три държави  се събраха за турнир

Деца от три държави взеха участие в първия международен турнир по шахмат в Харманли.
Домакин бе НЧ „Дружба – 1870“. В него участваха състезатели от България, Македония и Казахстан и се състоя в неделя, 16 юни. В шахматната надпревара се съревноваваха общо 52 деца, разделени в два турнира – „Б“ за деца до 8 години и „А“ за всички останали. Всички участници, качили се на почетната стълбица, бяха наградени от кмета на община Харманли – Мария Киркова, и зам.-областния управител на Хасково – д-р Стефка Здравкова.
Турнирът се проведе по швейцарската система в 7 кръга. Контрола за игра 15 минути + 5 секунди на състезател за завършване на партията.
Отборът на Харманли завоюва общо 2 сребърни и 3 бронзови медала от турнирa.
В категория момичета , 8 – 10 години, Лора Стайкова спечели бронзов медал, при 10 – 12 години – Александра Тодорова завоюва също бронзов медал, а при 12 – 14-годишните на втора позиция остана Женя Милкова.
Най-добре представителите се състезатели от харманлийския клуб по шахмат сред големите са Александра Тодорова и Валери Петров, а сред децата под 8 години е Гюнеш Мохамед.
Ръководителят на клуба по шахмат на Харманли – Валентина Димитрова, се надява чрез организацията на подобен вид събития да се популяризира шахматната игра сред подрастващите, защото тя дава възможност за развитие на логическото мислене, дисциплината и концентрацията.

Снимка: НЧ „Дружба“

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 23, 2019 18:43
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама