Шахматен клуб „Марица“ стана трети на Държавни игри

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 14, 2007 03:09

Шахматен клуб „Марица“ стана трети на Държавни игри

Акценти

  • Интернет издание бр. 27 (135), година ІV, 13-19 юли 2007 г.

Свързани публикации

Шахматен клуб „Марица“ се класира на трето място на XII Държавни игри на малките общини, с население под 10 000 души, което се провежда под патронажа на президента Георги Първанов. Турнирът се състоя в Свиленград от 5 до 7 юли. Спартакиадата бе открита от кмета на Свиленград – Георги Манолов, а председателката на Държавната агенция за младежта и спорта – Весела Лечева награди кметовете за приноса им в детско-юношеския спорт.
От 10 градове и села от цяла България нашият шахматен клуб заслужено спечели призовото трето място, което е едно от върховите постижения на спорта в Симеоновград. Отборът на шахматен клуб „Марица“ -бе в състав: Даниел Димитров – капитан, Преслав Влаев, Кристиян Тенчев, Мирослав Моцов и Кристина Митева, треньор – Васил Делчев. Първенството се проведе по кръговата система всеки срещу всеки, като нашият отбор записа една единствена загуба от шампиона на шахматния клуб на с. Белослав, Варненско, 3 равенства и 5 победи. С това си класиране малките ни шахматисти надминаха и най-смелите очаквания на своя треньор Васил Делчев.
Първенци в Държавните игри са с. Белослав, следвани от отбора на гр. Вълчи дол, който има същия актив като нашия отбор от 22 точки. По показателя победа на първа дъска отборът на с. Вълчи дол успя да се класира преди нашия отбор. За отличното си представяне на 10 юли кметът на община Симеоновград – Румяна Бозукова прие шахматния отбор в малката зала на общинския съвет. Тя изрази благодарността и голямото си задоволство от високото и престижно класиране на малките ни шахматни таланти. Г-жа Бозукова връчи на треньора поздравителен адрес и обеща пълна спортна екипировка на състезателите за предстоящи прояви от спортния календар. Обмисля се и приятелска среща с шахматен клуб от чужбина.

Ана Зидарова

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 14, 2007 03:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама