Сертификация на 38-мия контингент за участие в мисията на НАТО в Афганистан

Сакар нюз
От Сакар нюз април 29, 2019 08:45

Сертификация на 38-мия контингент за участие в мисията на НАТО в Афганистан

Акценти

  • Съвместно с националния елемент подготовката се проведе в района на военно формирование 52 740 Хасково и на територията на учебен център „Добрич” в периода февруари – април 2019 г.

Свързани публикации

Сертификация на 38-мия контингент от Въоръжените сили за участие в мисията на НАТО в Афганистан “Решителна подкрепа” се проведе в периода 23 – 25 април. Това стана на територията на учебен център „Добрич” и военно формирование 52740 – Хасково.

На сертификационното учение бяха разиграни различни ситуации, които военнослужещите от ротата тренираха през времето на своята подготовка.

На полигона бeше изграденa част от база, включваща тактико-оперативен център и контролно-пропускателен пункт. Проведени бяха занятия по тактико-специална подготовка, изпълняваха се задачи по охрана на контролно -пропускателен пункт, патрулиране, заемане на система от наблюдателни постове при охрана на база, ескортиране, патрулиране, действия за отразяване на атака, реакции при ракетна атака, оказване първа помощ на пострадал и др.

Председател на комисията, която сертифицира готовността на контингента, беше полковник Георги Иванов от Съвместното командване на силите.

Източник: МО

Сакар нюз
От Сакар нюз април 29, 2019 08:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама