Сертификация на 38-мия контингент за участие в мисията на НАТО в Афганистан

Сакар нюз
От Сакар нюз април 29, 2019 08:45

Сертификация на 38-мия контингент за участие в мисията на НАТО в Афганистан

Акценти

  • Съвместно с националния елемент подготовката се проведе в района на военно формирование 52 740 Хасково и на територията на учебен център „Добрич” в периода февруари – април 2019 г.

Свързани публикации

Сертификация на 38-мия контингент от Въоръжените сили за участие в мисията на НАТО в Афганистан “Решителна подкрепа” се проведе в периода 23 – 25 април. Това стана на територията на учебен център „Добрич” и военно формирование 52740 – Хасково.

На сертификационното учение бяха разиграни различни ситуации, които военнослужещите от ротата тренираха през времето на своята подготовка.

На полигона бeше изграденa част от база, включваща тактико-оперативен център и контролно-пропускателен пункт. Проведени бяха занятия по тактико-специална подготовка, изпълняваха се задачи по охрана на контролно -пропускателен пункт, патрулиране, заемане на система от наблюдателни постове при охрана на база, ескортиране, патрулиране, действия за отразяване на атака, реакции при ракетна атака, оказване първа помощ на пострадал и др.

Председател на комисията, която сертифицира готовността на контингента, беше полковник Георги Иванов от Съвместното командване на силите.

Източник: МО

Сакар нюз
От Сакар нюз април 29, 2019 08:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.