Серия от прояви за Деня на Народните будители в Тополовград

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 28, 2016 14:30

Серия от прояви за Деня на  Народните будители в Тополовград

На 31 октомври в Тополовград ще има няколко прояви, организирани от Общината, свързани с отбелязването на Деня на Народните будители. Този празник традиционно се чества на 1 ноември.
Първата проява е предвидена от 10.30 ч. на площад „Освобождение” с кратко възпоменателно тържество и поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите за свободата и независимостта на България, Тя е по-скоро косвено свързана с Деня на будителите, като целта е удостоените със званието „Почетен гражданин на Тополовград” да засвидетелстват почитта си към падналите герои от малкия сакарски град и да се запознаят с част от местната история.
Втората проява е от 11.30 ч. в малкия читалищен салон и е под надслов: ”Урок по родолюбие” с участието на учениците от СУ ”Д-р Петър Берон” и НУ ”Св. Св. Кирил и Методий”.
Голямата проява в чест на Деня на будителите ще е вечерта от 17.30 часа в Големия салон на читалище „Св. Св. Кирил и Методий -1894”. Програмата предвижда церемония за връчване символите на удостоените със званието „Почетен гражданин на Тополовград”, поздрав на кмета на общината за Деня на будителите и към новите почетни граждани и представяне на филма за Тополовград „Вляво от пътя Лондон – Калкута”, с режисьор, един от новообявените почетни граждани, родения и израснал в Тополовград Михаил Мелтев.
От организатора Община Тополовград призовават: Нека бъдем заедно в навечерието на светлия български празник!

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 28, 2016 14:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама