Село Калугерово се гордее с вицешампион по бойно самбо

Милена Митева
От Милена Митева ноември 22, 2016 09:35

Село Калугерово се гордее с вицешампион по бойно самбо

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 26/ 18-24 ноември 2016 година

Свързани публикации

В село Калугерово се гордеят с вицешампиона Валентин Бенишев, чиято майка е от това село. Състезателят на „Левски Спартак“ участва на Световно първенство по самбо на 11 ноември. Той не успя да се окичи със златото, тъй като претърпя контузия от руски боец и стана втори.
„Всяка година Валентин Бенишев участва в народните борби в село Калугерово, които се провеждат на Илинден. През годините, през които се е състезавал, той не е губил среща в категорията си“, сподели Росен Бонев, президентът на симеоновградския клуб по борба „Вълко Костов“. Той и кметът Недялка Симеонова готвят тържество в чест на вицесветовния и европейски шампион по бойно самбо на 2 август 2017 година, когато тук се провеждат народни борби.
„Бенишев е много добър борец с куп успехи в ММА. Преди няколко месеца той стана европейски шампион. Баща му е от село Навъсън“, горд е Бонев.

„За съжаления станах втори на Световното, загубих финала си! Искам да благодаря най-вече на Росен Димитров, старши треньор на националния отбор по бойно самбо, на Румен Димитров, Евгени Василев, Теодор Карастоянов, Петър Стойчков, Вълчин Гаров, Янко Борисов, Стоян Саладинов и на всички други момчета, който ми помогнаха да се подготвя. На всички мои фенове и приятели, които дойдоха да ме подкрепят. Благодаря ви! И да пожелая успех на другите момчета на Световното!“, сподели във фейсбук страницата си състезателят след Световното.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 22, 2016 09:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама