Село Дряново изпраща Николай Куртев на Европейско първенство

Милена Митева
От Милена Митева април 30, 2017 09:27

Село Дряново, община Симеоновград,  ще е домакин на Народни борби. Те ще се състоят на 30 април от 11:00 часа, и са вторите през последните 60 години.
По време на спортното събитие ще свири оркестър, които се пази в тайна от организаторите.
Голямата награда ще бъде 100-килограмов коч, като за второ и трето място са подготвени парични награди. Атракция за зрителите ще бъдат и мазните борби. Те се организират от кмета на селото Диньо Добридинев, Господин Баязит – треньор и началник на борбата в община Руен, както и шеф на мазните борби в България, Росен Бонев – председател на клуба по борба „Вълко Костов“, организатор за провеждането на борбите на малките селища БААС (Българска асоциация на спортистите в малките селища).
С това събитие селото изпраща Николай Куртев на Европейското първенство по борба в Нови Сад, Сърбия, като му пожелава късмет в жребия и успех. Надеждите на жителите на селото са то да бъде прославено в Европа. През изминалата година той е бил гордост с медала си от предишно европейско.

Покани за турнира имат  народни представители, кметът на Тополовград – Божин Божинов, генерал Нонка Матова, световния шампион – Стоян Ненчев, Али Мехмедов – з.м.с, Стоян Желев – м.с, Петър Кирец – м.с., Георги Ванчев, Димитър Кумчев и всички млади надежди в българската борби.

Милена Митева
От Милена Митева април 30, 2017 09:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 470 291 преглеждания