Село Дряново изпраща Николай Куртев на Европейско първенство

Милена Митева
От Милена Митева април 30, 2017 09:27

Село Дряново, община Симеоновград,  ще е домакин на Народни борби. Те ще се състоят на 30 април от 11:00 часа, и са вторите през последните 60 години.
По време на спортното събитие ще свири оркестър, които се пази в тайна от организаторите.
Голямата награда ще бъде 100-килограмов коч, като за второ и трето място са подготвени парични награди. Атракция за зрителите ще бъдат и мазните борби. Те се организират от кмета на селото Диньо Добридинев, Господин Баязит – треньор и началник на борбата в община Руен, както и шеф на мазните борби в България, Росен Бонев – председател на клуба по борба „Вълко Костов“, организатор за провеждането на борбите на малките селища БААС (Българска асоциация на спортистите в малките селища).
С това събитие селото изпраща Николай Куртев на Европейското първенство по борба в Нови Сад, Сърбия, като му пожелава късмет в жребия и успех. Надеждите на жителите на селото са то да бъде прославено в Европа. През изминалата година той е бил гордост с медала си от предишно европейско.

Покани за турнира имат  народни представители, кметът на Тополовград – Божин Божинов, генерал Нонка Матова, световния шампион – Стоян Ненчев, Али Мехмедов – з.м.с, Стоян Желев – м.с, Петър Кирец – м.с., Георги Ванчев, Димитър Кумчев и всички млади надежди в българската борби.

Милена Митева
От Милена Митева април 30, 2017 09:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.