В селата се готвят за празниците по Великден

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 11, 2017 06:02

В две села в Тополовградско се организират тържества по случай предстоящият Великден.
На Лазаровден, в събота – 8 април, в село Радовец ще се проведе празник на площада в селото. Той е по инициатива на Управителния съвет на местното читалище, с председател Желязка Попова и секретар Мария Тончева и кмета селото Христина Маврева. На него ще бъдат почетени хората с имена на цветя, а програма ще изнесат децата от детската градина и училището.
Събитието е посветено на Лазарица и на предстоящия Великден.
Това е поредният празник, които хората в селото организират и провеждат със собствени сили, средства и участие на местни самодейци и изпълнители.
За трета поредна година кметът на с. Хлябово, Янко Богданов подготвя двудневен празник за своите съселяни по Великден. Мястото за провеждането му е площада в центъра. Той е удобен за тази цел, още повече, че селската църква се намира съвсем наблизо и много хора дошли на празника, се възползват от възможността да я посетят и запалят свещи на Великден.
На 15 април празникът ще започне надвечер и ще продължи до късно, като за доброто настроение на хлябовци и техните гости след официалната част ще се грижат изпълнителите от оркестър „Калофер”.
На другия ден празненствата ще продължат с веселие на площада, като този път за присъстващите настроение ще създават музикантите и певците от оркестър „Славяни” от Стара Загора.
Много хора с корен от Хлябово, както и други гости, се събират през тези дни в това сакарско село от община Тополовград, които заедно с домакините, местните жители сътворяват хубав празник в селото.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 11, 2017 06:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.