В селата се готвят за празниците по Великден

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 11, 2017 06:02

В две села в Тополовградско се организират тържества по случай предстоящият Великден.
На Лазаровден, в събота – 8 април, в село Радовец ще се проведе празник на площада в селото. Той е по инициатива на Управителния съвет на местното читалище, с председател Желязка Попова и секретар Мария Тончева и кмета селото Христина Маврева. На него ще бъдат почетени хората с имена на цветя, а програма ще изнесат децата от детската градина и училището.
Събитието е посветено на Лазарица и на предстоящия Великден.
Това е поредният празник, които хората в селото организират и провеждат със собствени сили, средства и участие на местни самодейци и изпълнители.
За трета поредна година кметът на с. Хлябово, Янко Богданов подготвя двудневен празник за своите съселяни по Великден. Мястото за провеждането му е площада в центъра. Той е удобен за тази цел, още повече, че селската църква се намира съвсем наблизо и много хора дошли на празника, се възползват от възможността да я посетят и запалят свещи на Великден.
На 15 април празникът ще започне надвечер и ще продължи до късно, като за доброто настроение на хлябовци и техните гости след официалната част ще се грижат изпълнителите от оркестър „Калофер”.
На другия ден празненствата ще продължат с веселие на площада, като този път за присъстващите настроение ще създават музикантите и певците от оркестър „Славяни” от Стара Загора.
Много хора с корен от Хлябово, както и други гости, се събират през тези дни в това сакарско село от община Тополовград, които заедно с домакините, местните жители сътворяват хубав празник в селото.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев април 11, 2017 06:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама