Сега пък във филтъра на циментовоз откриха контрабандни цигари

Сакар нюз
От Сакар нюз март 17, 2016 12:59

Сега пък във филтъра на циментовоз откриха контрабандни цигари

Акценти

  • Цялата стока е иззета, а на шофьорите са съставени актове за митническо нарушение.

Свързани публикации

От пресцентъра на митницата съобщават, че са предотвратили два опита за пренасяне на контрабандни цигари и тютюн за пушене на пункта Капитан Андреево. При първият, митническите служители открили 13 200 къса в пътуващ от Турция за България циментовоз с българска регистрация. Пред митническите служители шофьорът представил редовни документи за превозван цимент, но въпреки това превозното средство е насочено за проверка с рентгенова апаратура. При пролъчването се установили необичайни плътности в ремаркето. При последвалата щателна митническа проверка във филтъра на камиона са открити 660 кутии цигари от различни марки, всички без акцизен бандерол.
При втория случай митническите служители селектирали за щателна митническа проверка лек автомобил с българска регистрация, влизащ от Турция. При проверката митническите служители открили пакети с общо 7 кг нарязан тютюн за пушене, укрит в естествените кухини на пода на лекия автомобил.
Цялата стока е иззета, а на шофьорите са съставени актове за митническо нарушение.
В справката, предоставена от пресцентъра на митницата става ясно, че 282 640 къса (14 132 кутии) цигари и 218 кг тютюн за наргиле задържали митническите служители на Капитан Андреево от началото на месеца. Иззели са 7 926 кутии цигари, закупени от Република Турция от 186 преминали пътници, тъй като акцизната стока е превишавала нормата за безмитен внос.

Снимка: Митница

Сакар нюз
От Сакар нюз март 17, 2016 12:59
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.