Седмокласници вече могат да кандидатстват по интернет

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 17, 2017 11:23

Седмокласници вече могат да кандидатстват по интернет

Подаването на документи за участие в първо и трето класиране за приемане на ученици в VIII клас по държавен план-прием за седмокласниците от община Харманли тази година ще става в училище „Иван Вазов“.
Приемът започва от 16 юни /петък/ и ще продължи до 22 юни /четвъртък/. Всеки ден от този период, включително събота и неделя, училището ще бъде отворено от 8,00 до 17,00 часа. Освен по традиционния начин – с подаване на заявление по образец, учениците и техните родители ще могат да подават заявления за класирането и онлайн на адрес: https://priem.mon.bg
Онези родители, които искат да подават документите на хартиен носител, трябва да отидат задължително до училището.
Другите, които се доверяват на интернет и смятат, че могат да се справят сами, могат да направят това и онлайн от вкъщи. Ако не успеят, могат да потърсят помощ в училищата, определени за гнезда, където има обучени специалисти за това.
В Свиленград това може да стане от ОУ „Иван Вазов“, в Любимец – от „СУ „Желязко Терпешев“, в Ивайловград – от СУ „Христо Ботев“, в Тополовград – от СУ Д-р Петър Берон“, в Симеоновград – от СУ „Св. Климент Охридски“, а в Маджарово – от СУ „Димитър Маджаров.
Във всички учебни завадения е направена организация и са определени учителите, които ще осъществяват компетентна помощ. На разположение са и компютърните кабинети, в които има разпечатващи и сканиращи устройства.
При подаването на заявлението трябва да се представи само служебната бележка с оценките от националното външно оценяване и медицинско свидетелство, тъй като за някои от паралелките се изисква такова. То трябва да бъде сканирано в PDF формат и да не бъде по-голямо от 2 МB.(но да се чете ясно).
Родителите и децата, които ще кандидатстват за училища и в други области на страната могат да си подадат документите и по интернет за всяка от почетената от тях.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 17, 2017 11:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 113 009 преглеждания