Седмокласници вече могат да кандидатстват по интернет

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 17, 2017 11:23

Седмокласници вече могат да кандидатстват по интернет

Подаването на документи за участие в първо и трето класиране за приемане на ученици в VIII клас по държавен план-прием за седмокласниците от община Харманли тази година ще става в училище „Иван Вазов“.
Приемът започва от 16 юни /петък/ и ще продължи до 22 юни /четвъртък/. Всеки ден от този период, включително събота и неделя, училището ще бъде отворено от 8,00 до 17,00 часа. Освен по традиционния начин – с подаване на заявление по образец, учениците и техните родители ще могат да подават заявления за класирането и онлайн на адрес: https://priem.mon.bg
Онези родители, които искат да подават документите на хартиен носител, трябва да отидат задължително до училището.
Другите, които се доверяват на интернет и смятат, че могат да се справят сами, могат да направят това и онлайн от вкъщи. Ако не успеят, могат да потърсят помощ в училищата, определени за гнезда, където има обучени специалисти за това.
В Свиленград това може да стане от ОУ „Иван Вазов“, в Любимец – от „СУ „Желязко Терпешев“, в Ивайловград – от СУ „Христо Ботев“, в Тополовград – от СУ Д-р Петър Берон“, в Симеоновград – от СУ „Св. Климент Охридски“, а в Маджарово – от СУ „Димитър Маджаров.
Във всички учебни завадения е направена организация и са определени учителите, които ще осъществяват компетентна помощ. На разположение са и компютърните кабинети, в които има разпечатващи и сканиращи устройства.
При подаването на заявлението трябва да се представи само служебната бележка с оценките от националното външно оценяване и медицинско свидетелство, тъй като за някои от паралелките се изисква такова. То трябва да бъде сканирано в PDF формат и да не бъде по-голямо от 2 МB.(но да се чете ясно).
Родителите и децата, които ще кандидатстват за училища и в други области на страната могат да си подадат документите и по интернет за всяка от почетената от тях.

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 17, 2017 11:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.