Седмокласник стана втори на спортен риболов

Милена Митева
От Милена Митева февруари 25, 2020 09:30

Седмокласник стана втори на спортен риболов

Седмокласник от Харманли стана втори в страната по спортен риболов. Той взе купа от турнира за риболов на пъстърва 2020 YARIE trout area cup 2 „Езеро Загорка“, Стара Загора, на 15 февруари.
Петър Гочев е запален по риболова от съвсем ранна детска възраст. Риболовният му билет е издаден през 2010-та. През тази година обаче амбициите на тийнейджъра се вдигаха и той се записа да участва в националното състезание.
В турнира участваха 53 състезатели от цяла България, но момчето от Града на Белоногата се класира на второ място, предхождан само от шампиона, който се подготвя за участие на световно първенство по спортен риболов.
След края на събитието възпитаникът на училище „Иван Вазов“, Харманли, остана изненадан от своя резултат. Успехът му обаче го прави много по-нахъсан и уверен да продължи да се занимава със своето хоби.
„Изключително съм доволен и благодарен за наградите на организаторите: голяма купа, шапка, много рибарски примамки и аксесоари и парична награда“, каза момчето.
Той сподели, че паричната награда веднага ще инвестира в нова спинингова пръчка, с която е амбициран да участва в нови за него предизвикателства.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 25, 2020 09:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама