Седмокласник е одобрен в конкурс на НАСА

Милена Митева
От Милена Митева март 30, 2019 12:54

Седмокласник е одобрен  в конкурс на НАСА

Седмокласник от Харманли е един от 100-те ученици, одобрени в конкурс на НАСА.
Павел Kръстев се класира на първи етап, след като написа есе на тема „Изненада! Аз съм извънземно!“. В него възпитаникът на СУ “Неофит Рилски“ е описал защо смята, че е възможно съществуването на извънземни. Пред „Сакарнюз“ обясни, че е предпочел тази тема пред другите – за „Екзо-планетите – нови светове“ и „Промени ли NASA света за 60 години?“.
Ако се класира на втори етап, с препоръка от училището, Павел може да получи 50 или 100% стипендия за присъствие на лагера „Space Camp Turkey 2019“.
На него чрез интерактивни симулации, свързани с Космоса, младежите развиват умения за работа в екип, подобряват комуникацията помежду си и възпитават лидерски качества у себе си в динамична и забавна среда. Участниците обличат скафандри, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка, проектират колония на Марс. След преминаване на програмите участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.
Космическият и научен център за обучение се съсредоточава главно върху мотивирането на млади хора от цял свят да преследват кариера в областта на науката, математиката и технологиите.
Лагерът за обучение съществува от 15 години и за онези, които не са заслужили стипендия, струва 1000 $. Той е един от трите в света, създадени от НАСА.
За да участва в надпреварата, Павел е получил мотивация от преподавателя си по английски език Емануил Манолов, който е открил, че момчето е подходящ участник за надпревара.

Милена Митева
От Милена Митева март 30, 2019 12:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.