Седмокласник е одобрен в конкурс на НАСА

Милена Митева
От Милена Митева март 30, 2019 12:54

Седмокласник е одобрен  в конкурс на НАСА

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #12/141 29 март – 4 април 2019 г.

Свързани публикации

Седмокласник от Харманли е един от 100-те ученици, одобрени в конкурс на НАСА.
Павел Kръстев се класира на първи етап, след като написа есе на тема „Изненада! Аз съм извънземно!“. В него възпитаникът на СУ “Неофит Рилски“ е описал защо смята, че е възможно съществуването на извънземни. Пред „Сакарнюз“ обясни, че е предпочел тази тема пред другите – за „Екзо-планетите – нови светове“ и „Промени ли NASA света за 60 години?“.
Ако се класира на втори етап, с препоръка от училището, Павел може да получи 50 или 100% стипендия за присъствие на лагера „Space Camp Turkey 2019“.
На него чрез интерактивни симулации, свързани с Космоса, младежите развиват умения за работа в екип, подобряват комуникацията помежду си и възпитават лидерски качества у себе си в динамична и забавна среда. Участниците обличат скафандри, тренират на реални тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка, проектират колония на Марс. След преминаване на програмите участниците получават сертификати, които са високо ценени в голям брой училища и университети по света.
Космическият и научен център за обучение се съсредоточава главно върху мотивирането на млади хора от цял свят да преследват кариера в областта на науката, математиката и технологиите.
Лагерът за обучение съществува от 15 години и за онези, които не са заслужили стипендия, струва 1000 $. Той е един от трите в света, създадени от НАСА.
За да участва в надпреварата, Павел е получил мотивация от преподавателя си по английски език Емануил Манолов, който е открил, че момчето е подходящ участник за надпревара.

Милена Митева
От Милена Митева март 30, 2019 12:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.