Седмокласничка стана втора в страната на конкурса “Малкият принц”

Сакар нюз
От Сакар нюз април 11, 2018 10:14

Седмокласничка стана втора в страната на конкурса “Малкият принц”

Мерием Юмер, участничка в клуб „Състезатели“ по проекта „Твоят час“, се завърна с второ място от Националния конкурс за малки философи „Малкият принц“.
Той се проведе за пета поредна година в с. Селановци, Врачанско. Условията на конкурса са регламентирани в статут, популяризиран със съдействието на МОН и РУО Враца. Целта му е да се даде възможност за творческа изява на нестандартната детска философска мисъл, провокирана от вечната мъдрост на „Малкият принц“ по едноименното произведение на Антоан дьо Сент Екзюпери.
Конкурсът са провежда на два етапа. В първия етап всички участници писаха по една и съща тема – ,,Това е въпрос на дисциплина… Когато се приготвяш сутрин, трябва да се погрижиш и за планетата.” И тук Мери беше на втора позиция. Тя не отстъпи от нея и на втория кръг, където децата писаха на място есе, отново по цитат от „Малкият принц“, изтеглен в деня на конкурса – ,,Времето, което си изгубил за твоята роза, я прави толкова важна”. Резултатите бяха обявени следобеда в деня, когато децата разсъждаваха върху темата – 01.04. 2018 г. Журито бе наистина компетентно. То бе съставено от 7 души. Имаше представител и на СУ „Климент Охридски“ – проф. д-р Мария Баева, на РУО Враца, както и местни специалисти. По време на награждаването представители на журито нееднократно цитираха моменти реплики от есето на Мери, а след това сами помолиха за снимка с нея, обяснявайки, че тя наистина ги е впечатлила. Ученичката от 7. а клас се завърна с прекрасни спомени и нови запознанства от това далечно място, като най-важно е удовлетворението от добре свършената работа.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 11, 2018 10:14
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама