Седмокласничка: „Приоритетът на кмета трябва да бъде задържане на младите хора в града”

Милена Митева
От Милена Митева октомври 12, 2017 13:15

Седмокласничка: „Приоритетът на кмета трябва да бъде задържане на младите хора в града”

Акценти

  • Инициативата „Кмет за един ден“ се провежда в Харманли по повод Деня на българската община – 12 октомври

Свързани публикации

Седмокласничката Габриела Гочева стана кмет за едни ден на община Харманли. Тя зае мястото на „колегата си“ Мария Киркова с ентусиазъм. В кабинета, където имаше „власт” за ден тя влезна със своя „заместник” Никола Хамбарлиев и Тончо Михайлов, Иванина Иванова, Мерием Юмер, Елиас Найденов и Анджела Димитрова, които „заеха постовете” на началници на различни отдели.
„Много се радвам, че сте тук, за да видите работата ни отвътре, защото досега сте я виждали само от вън, като една сграда и някакви хора да работят вътре. За мен е отговорност и чест, че съм кмет на този град, поради причината, че това касае много хора. Сега вие ще се убедите, че тук се случват много неща. Отговорно е, защото всеки един човек иска неговите проблеми да бъдат решени и за съжаление не всичко може веднага да се реши. Радвам се, че млади хора като вас ще видят работата на една община и се надявам да бъдете бъдещите управници на този град. Ще се радвам да чуя вашето мнение и да споделите как вие виждате една община”, каза госпожа Киркова, след като посрещна заместника си и останалите от екипа.
„Благодаря за доверието да бъда кмет на Харманли за един ден”, отвърна госпожица Гочева. Пред всички тя сподели и вижданията си от позицията, която зае:
„Според мен приоритетът на един кмет трябва да бъде да задържи младите хора в града. Това ще стане чрез осигуряването на нови работни места и училища за децата. Трябва да имат възможност да се развиват. Като пример за това мога да дам децата след седми клас като мен, които поемат към други градове, което според мен не е добре.”
На въпроса какво би задържало младите хора в града „новият кмет” отговори:
„Осигуряване на работни места, училища, паркове и градини за децата.”
След представяне на екипа възпитаниците на ОУ ”Иван Вазов” – Харманли, се запознаха с работата на колегите си в общинската администрация. Те останаха впечатлени.
В края на управлението си на Харманли за ден госпожица Гочева сподели, че работата на кмета е много отговорна, но също така и много забавна!
Инициативата „Кмет за един ден“ се провежда по повод Деня на българската община – 12 октомври.

Милена Митева
От Милена Митева октомври 12, 2017 13:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.