Седмицата на дистанционно обучение преди Великден – разтоварваща и забавна

Ива Вангелова
От Ива Вангелова април 21, 2020 15:30

Седмицата на дистанционно обучение преди Великден – разтоварваща и забавна

Акценти

  • Това стана по препоръка на Министерството на образованието

Свързани публикации

Забавно и интересно премина за ученици и родители дистанционно обучение в седмицата преди Възкресение Христово. Вместо традиционните здания по български език, математика и природни науки, учителите възлагаха занимателни задачи. От понеделник до четвъртък дневната им натовареност беше от 2 до 4 часа, нови знания не се преподаваха и оценки не се поставяха.
Това стана по препоръка на Министерството на образованието. От там са преценили, че всички участници в тази форма на обучение се нуждаят от заслужен, лек отдих. При други обстоятелства, в този период учениците трябваше да бъдат в пролетна ваканция. Заради извънредното положение обаче, те почиваха само четирите дни от великденските празници – от 17 до 20 април.
Заниманията през изминалата седмица бяха предимно по интереси. Дейностите бяха образователно-забавни, което никак не затрудни участниците, а дори ги разтовари. Темите бяха с великденска насоченост – запознаване с празниците Лазаровден и Великден, чрез гледане на видеоклипове. Имаше предвидени и творчески часове за майсторене на различни фигури и елементи, с помощта на хартия, ножица и лепило.
В по-облекчения режим на работа бяха включени и занимания по музика, рисуване, физическо възпитание, като целта бе децата да бъдат разтоварени след едномесечното онлайн обучение.
Част от препоръките на възпитателите бяха и запознаване с безопасното сърфиране в интернет и спазването на лична хигиена, отново чрез гледане на видеоклипове.
След края на облекчения период и приключване на Великденските празници, на 21 април всички отново се връщат към съответните форми на дистанционно обучение, които прилагаха досега.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова април 21, 2020 15:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама