Седмица на „Активните общности“ в Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 11, 2017 15:06

Седмица на „Активните общности“ в Свиленград

Акценти

  • На срещата присъства Мария Костадинова, зам.-кмет на Община Свиленград.

Свързани публикации

През дните 18 – 21 септември Свиленград бе домакин на дейности в рамките на проект на Платформа АГОРА „Активни общности: изграждане на капацитет за промяна“, реализиран с подкрепата на Фондация „Америка за България“.

На 20 септември със серия от презентации под формата „читалища обучават читалища” премина срещата за обмен на опит. Секретарите на културни институции от общината имаха възможност да научат повече за добрите практики от своите колеги: Милена Дренчева (Народно читалище „Просвета 1914“- Малко Търново, Донка Китанова ( НЧ „Светлина – 1939“, Поморие) и Васка Мавродиева ( Народно читалище Светлина, Момчиловци ). Те представиха собствения си опит, проблеми и решения, постигнати резултати и ползи не само за организацията, но и за общността.

В седмицата се изнесоха и 5 представления на кукления спектакъл „Петко на екскурзия“, създаден в рамките на друга дейност по проекта- творческа програма за млади артисти. Актьорите Краси Кирчев и Коле Китанов от Куклен Театър „Мале-мале“ подариха страхотни емоции с много настроение на малки и големи в селата Левка и Мезек, в кв. „Кап. Петко Войвода“ и Свиленград. .

В проекта „Активни граждански общности: изграждане на капацитет за промяна”, реализиран с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”, Платформа АГОРА обединява усилията си с 12 общини на територията на цялата страна за разработване и утвърждаване на модел на общностно развитие.

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 11, 2017 15:06
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.