Седемдесет души бяха кръстени в село Устрем

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 5, 2017 19:46

Седемдесет души бяха  кръстени в село Устрем

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 42/77, 27 октомври – 2 ноември 2017

Свързани публикации

Общо 70 души от Тополовградска община, 65 от с. Устрем и 5 от с. Мрамор, бяха покръстени в православната християнска вяра. Това мащабно кръщение извърши на 29 октомври в храма „Св. Димитър Солунски” в с. Устрем Агатополският епископ. НВП Иеротей извърши ритуала в съслужие с отец Димитър Драганов, архиерейски наместник на Ямболска духовна околия, ставрофорен свещеноиконом Николай Клюнков – архиерейски наместник на Тополовград, йеромонах Амвросий – предстоятел на храма в с. Устрем, отец Николай Станчев, отец Петко Иванов и Йеромонах Сергей. На службата присъства и проф. Ангел Кръстев – бивш декан на Богословския факултет. Самата църква беше изпълнена докрай с желаещите да бъдат кръстени и с много миряни от селото и гости. Кръстените, пре-димно от ромски произход, бяха деца, младежи, жени и мъже на възраст от три месеца до 70 години.
Кръстници на новопокръстените станаха местният агрофермер Иван Увалиев, доктор Мария Поп Иванова, кметовете на селата Устрем – Христо Илчев и колегата му от Мрамор – Васил Василев. Те имат и най-голяма заслуга, за да се случи това събитие. Владиката Иеротей и свещениците преди това отслужиха Божествена света литургия в храма,
След приключване на кръщението кръстени, кръстители и кръщаващи си направиха обща снимка пред храма. След това за всички присъстващи бе даден курбан , осигурен от йеромонах Амвросий и други местни хора. На всички новопокръстени бяха издадени и раздадени кръщелни свидетелства.
Според господин Увалиев и кметовете на двете села, има още доста хора, които са заявили желание да бъдат кръстени, но поради различни причини не са могли да присъстват този ден.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 5, 2017 19:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 146 029 преглеждания