Сдружението на диабетиците чества своя празник

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 17, 2017 11:48

Сдружението на  диабетиците чества своя празник

Сдружението на диабетиците отбеляза Световния ден на диабета в местно заведение. Председателят Руска Ирибаджакова откри събитието с наздравица, пожела на своите близки по съдба здраве и воля за борба с болестта. Тя сподели тревогата си, че тополовградското дружество е едно от най-големите в Българската асоциация “Диабет”. Болните са 168 и броят им нараства, което е обезпокоително.
Поздравително слово от името на кмета на общината Божин Божинов и от свое име поднесе заместник – кметът Маргарита Георгиева. “Това е ден, в който световната общност обръща поглед към вас, хората, които страдат от коварната болест. Той е повод да изразим своята загриженост, съчувствие и подкрепа. Знаем колко трудно е вашето ежедневие, знаем, че направеното е недостатъчно и ви уверявам, че правим възможното в трудното време, в което живеем” – каза Георгиева. Тя пожела здраве и кураж на диабетиците, за да посрещат предизвикателствата на живота с надежда и вяра в утрешния ден и изказа признателност на медицинските специалисти, които се грижат за здравето им. Заместник – кметът връчи Грамота на Руска Ирибаджакова за нейната всеотдайност, за изключителния й принос за работата на сдружението.
В отговор на оказаната й чест Руска Ирибаджакова благодари на общинското ръководство за подкрепата, която получават болните от диабет. “Сега хората се чувстват по обгрижени” – сподели тя. “С медицинско лице и транспорт от общината посетихме шестте села, в които има група болни, изследвана им беше кръвната захар, обменихме мисли, припомнихме си най-важните неща, за да се поддържа нормална стойност на кръвната захар, проведохме обучение за ползване на глюкомер и писалка” – сподели още тя.
Поздрави поднесоха председателят на ОбС Васил Сяров и Керанка Кукучева – председател на клуба на пенсионера.
Популярната женска група за автентичен фолклор от село Срем се погрижи за доброто настроение на присъстващите.

от сайта на община Тополовград

Сакар нюз
От Сакар нюз ноември 17, 2017 11:48
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.