Сборни групи приеха деца на работещи родители

Милена Митева
От Милена Митева август 8, 2016 09:14

Сборни групи приеха деца на работещи родители

През първия ден на август детските заведения започнаха да приемат деца на родители, които не могат да ги отглеждат в къщи. По това време на лятото детските заведения обикновени излизат в ремонт, а учителите – в отпуск. Затова има създадени дежурни групи с възпитатели.
Над 40 деца посещават занятията в трите дежурни групи в ОДЗ “Пролет“ – Харманли.
„От ОДЗ „Ален Мак“ 14 малчугана посещават занятията, от ЦДГ „Детски свят“ – 11, а от ОДЗ “Пролет“ – 20“, съобщи директорът на детското заведение Валентина Добрева.
„Дейностите с децата се водят в отделни занимални, а персоналът, който се грижи за тях, е от същото заведение, в което децата са посещавали редовни занятия. В ОДЗ-то са осигурени медицинско лице и сестри. Денят на децата преминава в разходки и музикално-подвижни игри, защото летният период е неучебен“, допълни Добрева.
Сборната градина е в помощ на работещите родители. Напливът на деца не е голям.
„Смятам, че успяваме да задоволим всички потребности на децата, които посещават градината през лятото“, коментира още директорката.
В Свиленград детските градините работят без прекъсване, образуват се сборни групи, а децата редовно посещават занятия.
В Любимец също има дежурни групи в двете детски градини „Рай-1“ и „Рай – 2“. Едната работи през месец юли, а другата през август. Единственото условие за ангажираните родителите е писмено да декларират, че няма кой да гледа децата им и желаят те да посещават занятия в градините през отпускарския месец.
В Симеоновград и двете детските заведения- „Зорница“ и „Детство“, приемат малчугани през най-горещите месеци. Всяка една работи по един месец, където родителите карат децата на детски занимания.
В Тополовград през месец август всички детски градини и техните филиали почиват. Само в „Щастливо детство“ има две сборни групи за децата, чиито родители, нямат възможност да си ги гледат.

Милена Митева
От Милена Митева август 8, 2016 09:14
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Az август 8, 10:25

    Олеее, голяма работа са направили…?!Това беше единсвената община, в която градините не работят август…А сега са се сетили, че има и работещи родители!Кой почива август месец според Вас?! И се замислете за цените на таксите.Тази малка община 50 лв…, в галемите градове са по 30лв!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.