Съветниците в Тополовград си избраха председател

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 6, 2019 12:24

Съветниците в Тополовград  си избраха председател

Силвия Георгиева бе избрана за председател на ОбС – Тополовград, на третото поред заседание на местния парламент. То се проведе на 29 ноември по искане на девет общински съветника. На него бяха разгледани 14 точки, от които две бяха включени допълнително на самата сесия. Председателстващ заседанието в началото бе най-възрастният от съветниците – Красимир Иванов.
Особено разгорещено премина първа точка, която бе за избор на председател на Общинския съвет. Издигнати бяха две кандидатури, които бяха същите, издигнати и на предходното заседание – на Силвия Георгиева от групата на „Възраждане“ и на Наско Стоянов от БДЦ. Гласовете бяха в полза на Силвия Георгиева – 9 срещу 7 за Наско Стоянов и 1 негласувал. Двама от членовете на комисията по избора – Катя Господинова от ГЕРБ и Тодор Коджаманов от БДЦ, не признаха този резултат, защото преценят, че има неправилно попълнена бюлетина, което я прави недействителна. Останалите трима – Коста Стойчев, Добромира Николова и Янко Янков, са на противоположното мнение и смятат, че изборът е редовен и законен.
На това бурно реагира съветникът от групата на „Възраждане“ Пламен Минчев, който заяви, че за него изборът е незаконен, не го признава и че ще го обжалва. Той бе и човекът, който преди гласуването напусна залата и не участва в него.
След като Силвия Георгиева бе обявена за избран председател и пое ръководството на заседанието, ОбС започна своята редовна работа. Втора точка от дневния ред бе за избор на комисия, която да изработи Правилник за работата на ОбС и връзките му с Администрацията /ПОДОСВОА/. Вносителят й Пламен Минчев обаче реши да я оттегли, въпреки възраженията на колегите си, заявявайки че това е негово право.
По-значими въпроси, които съветниците разгледаха, бяха: Годишната програма за развитие на читалищната дейност в общината; дофинансиране на ОУ „Христо Ботев“ – с. Хлябово; дофинансиране на звено „Общински детски градини“; Отпускане на еднократни финансови помощи на нуждаещи се от лечение граждани и др.
Последната точка бе формулирана като „Изказвания, питания, становища и предложения на граждани“. Тук въпрос за срока за подаване на декларациите на граждани за неизползвани имоти зададе съветничката Катя Господинова. Въпроси от граждани нямаше, тъй като, освен съветниците, служители от администрацията, селски кметове и кметски наместници, нямаше други присъстващи на сесията.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 6, 2019 12:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама