Сътрудничество между две общини обсъждаха кметове

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 28, 2020 14:32

Сътрудничество между две общини  обсъждаха кметове

Възможности за бъдещо сътрудничество при изпълнение на проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция обсъждаха градоначалници от България и Турция.
На 21 февруари делегация от община Люлебургас, водена от кмета Мурат Геренли, посети Любимец. Повод за посещението бе не само запознанството на общинските екипи, но и обсъждане на възможности за реализиране на различни проекти.
Домакинът инж. Анастас Анастасов и заместниците му Илия Илиев и Тодор Милев посрещнаха гостите и по време на разговорите обсъдиха идеи за бъдещи дейности.
След приключване на официалната част, турският кмет се запозна с различните направления на работа в общината и покани танцьори от местните самодейни състави да участват в традиционния фестивал в Люлебургас през м. юни.
Представителите на двете общини се договориха да продължат да работят и в бъдеще, за да може регионът да се развива, да се подобрят приятелските връзки между културните институции и социалните контакти между хората от двете страни на границата.
Срещата показа, че традиционно добрите съседски отношения между общините Любимец и Люлебургас продължават и след избора на нов управленски екип в турската община.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 28, 2020 14:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама