Хокеисти от “Хеброс” – с принос за национален успех

Милена Митева
От Милена Митева юли 7, 2018 20:42

Хокеисти от “Хеброс” –  с принос за национален успех

Хокеисти от Харманли допринесоха за спечелването на сребърен медал за България. Състезателите от клуб „Хеброс“ – Красимир Костов и Елиас Найденов, като част от националния отбор, взеха участие в Югоизточно Европейско първенство. Състезанието се проведе в курортен комплекс Албена, а тимът на България е на второ място.
Подготовката за него започна на 23 юни в град Бяла. Там се играха контролни срещи срещу местния отбор и този на „Дунав“ – Свищов. Тренировките продължиха и в курорта, където на 26 юни, единадесет момчета от националния отбор се събраха за финалната подготовка.
Три дни по-късно започна първенството. В първия мач Турция надделя над българския отбор с 9:1. След това българският тим победи този на Армения с 4:3.
Ден по-късно имаше втора среща, между България и Турция, която е загубена с 2:1.
В следващата битка -България и Армения, резултатът бе 7:1.
След края на състезанието сребърните медалисти си пожелаха големи успехи на Европейското през лято 2019 г., защото там ще имат срещи с десет отбора.

Красимир Костов от отбора на „Хеброс“ и част от националния на България от края на 2016-та бе отличен с приз за най-добър вратар в югоизточна Европа. Капитанът Елиас Найденов също се отличи с добро представяне.

Милена Митева
От Милена Митева юли 7, 2018 20:42
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.