Съставът на съдебните заседатели е запълнен

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 31, 2020 11:09

Съставът на съдебните   заседатели е запълнен

Акценти

  • # 30/914 година XVII, 31 юли - 6 август 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Още 7 новоизбрани съдебни заседатели положиха клетва в Районен съд – Харманли, с което общият им брой достигна 18. Церемонията се проведе в Съдебна палата в града и бе водена от и.ф. административния ръководител – председател на Районен съд -Харманли – съдия Минка Китова.
Заседателите се заклеха в името на народа да прилагат точно конституцията и законите на Република България, да изпълняват задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъдат безпристрастни, обективни и справедливи, също и да не разкриват тайната на съвещанието.
След полагане на клетва бе проведено начално обучение на съдебните заседатели от РС-Харманли и РС-Ивайловград, с обучител председателят на Окръжен съд – Хасково – съдия Миглена Тянкова.
Мандатът на съдебните заседатели е 2020 година – 2024 години, като преди полагането на клетва те се запознаха с естеството на съдебните дела, в които е необходимо присъствието им, както и с начина на разпределение на дела и избора на съдебни заседатели.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 31, 2020 11:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 923 138 преглеждания