Самодейците от село Белица готвиха и пяха пред Еврофолк ТВ

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 12, 2018 14:58

Самодейците от село Белица готвиха  и пяха пред Еврофолк ТВ

За един ден с. Белица се превърна в кулинарна и фолклорна сцена. На 2 май самодейките от певческата група „Росна китка“ към НЧ „Просвета-1928“ бяха домакини на предаването „Фолклорна трапеза“ към Евро фолк TV. Пред снимачния екип домакините сготвиха традиционни ястия от селото, като за всяко едно от тях обясниха начина на приготвяне и повода, за който е поднасяно.
Освен че сготвиха вкусни и интересни гозби, певиците от група направиха обстановката още по-приятна. Докато показваха как се приготвят различните специалитети, те представиха част от репертоара си, показаха какви са битът, традициите, историята и културата на селото.
Гостите останаха впечатлени от кулинарния и фолклорен празник, който им демонстрираха домакините, а в края на снимачния ден всички опитаха от бумбара, калманския тавалък, уркузун баница, гладка баница, качамак, трахана, катмери и гюзлеми.
Поводът за посещението на предаването „Фолклорна трапеза“ в с. Белица е отправената покана от кмета на селото Дияна Кушелиева, която е и председател на НЧ „Просвета-1928“. Нейната цел бе не само да покаже автентични традиционни ястия, но и да възроди част от традициите на това населено място.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 12, 2018 14:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.