Самодейците от село Белица готвиха и пяха пред Еврофолк ТВ

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 12, 2018 14:58

Самодейците от село Белица готвиха  и пяха пред Еврофолк ТВ

За един ден с. Белица се превърна в кулинарна и фолклорна сцена. На 2 май самодейките от певческата група „Росна китка“ към НЧ „Просвета-1928“ бяха домакини на предаването „Фолклорна трапеза“ към Евро фолк TV. Пред снимачния екип домакините сготвиха традиционни ястия от селото, като за всяко едно от тях обясниха начина на приготвяне и повода, за който е поднасяно.
Освен че сготвиха вкусни и интересни гозби, певиците от група направиха обстановката още по-приятна. Докато показваха как се приготвят различните специалитети, те представиха част от репертоара си, показаха какви са битът, традициите, историята и културата на селото.
Гостите останаха впечатлени от кулинарния и фолклорен празник, който им демонстрираха домакините, а в края на снимачния ден всички опитаха от бумбара, калманския тавалък, уркузун баница, гладка баница, качамак, трахана, катмери и гюзлеми.
Поводът за посещението на предаването „Фолклорна трапеза“ в с. Белица е отправената покана от кмета на селото Дияна Кушелиева, която е и председател на НЧ „Просвета-1928“. Нейната цел бе не само да покаже автентични традиционни ястия, но и да възроди част от традициите на това населено място.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 12, 2018 14:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама