Самодейците от ФК „Загрей“ и ДФГ „Нашенче“ гостуваха на Бунар Хисар

Милена Митева
От Милена Митева ноември 16, 2015 09:55

Самодейците от ФК „Загрей“ и  ДФГ „Нашенче“ гостуваха на Бунар Хисар

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 42/644, година XIII, 13-19 ноември 2015

Свързани публикации

Самодейците от фолклорен клуб (ФК) „Загрей“ и детска фолклорна група (ДФГ) „Нашенче“ танцуваха в Бунар Хисар, Турция. Повод за изявата им в южната ни съседка бе отбелязването на 8 ноември, който е празник на града и тогава се отбелязва освобождението им от гръцкото нашествие.
Поканата за самодейците бе отправена лично от кмета на града. Танцьорите от двата състава представиха китка от хороводни изпълнения. В програмата, в която се изявиха харманлийци се включиха и състави от турското градче. За да бъде празникът още по-весел колегите от двете съседки изиграха характерно турско хоро.
Домакините бяха достатъчно любезни и подготвиха изненада за една от малките танцьорки, която бе рожденичка, в първия ден от двудневното гостуване. Те направиха специален и неделния ден за още една от талантливите танцьорки, която отпразнува своя имен ден на турска земя.
Самодейците от Турция гостуваха на село Доситеево преди месец. Сега те отвърнаха на любезните си домакини, като ги поканиха на гости. Те ги разведоха из забележителностите на града. Групата остана очарована от историята на една от крепостите, където е имало тунели до Одрин и Истанбул, откъдето можели да минат цели колесници.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 16, 2015 09:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама