Самодейци станаха „Приятели чрез танца“ на общ концерт

Милена Митева
От Милена Митева май 30, 2017 10:36

Самодейци станаха „Приятели  чрез танца“ на общ концерт

Самодейци от Харманли и Свиленград направиха общ концерт. Той се състоя в четвъртък, 18 май, на сцената на НЧ “Дружба – 1870“.
Възпитаниците на Галина Христова от двата града показваха красотата на българския фолклор близо два часа.
Програмата бе открита от ТС „Хорищенче – Харманли“, със „Северняшки танц“.
Водещата представи и останалите участници -Танцов клуб “Гергана“, танцьорите от детска градина “Пролет“, от училище “Иван Вазов“ и „Харманлийски славеи“ на Жеко Ангелов.
Гости и участници в спектакъла бяха Детският танцов състав „Свиленче“ и самодейци от “Илинден“ към НЧ “Просвета – 1870“, Свиленград. Те представиха „Торбичката на овчарчето“ и „Тракийски танц“.
Домакините от ТС “Хорищенци” – Харманли се вихриха в „Тракийски танц“ и „Българска девойка“.
Една от най-малките певици на Жеко Ангелов – Теодора Христова, изпя „Не бях те слушал, Еленке“, с което разнообрази танцовата програма. Към нея се включи и Кристияна за дуетната им песен „Тодоро, либе, Тодоро“.
След камерен танц на самодейците от Града на Белоногата, зрителите аплодираха изпълнението на ДТС “Дъга“ към ДГ „Пролет“.
Близнаците Мартин и Ленко Дамянови пяха за публиката „Керано, моме“, а Косара и Тейлър „Я излез, излез“.
Общото изпълнение на „Шопски танц“ на ТК ”Гергана” и ТС ”Илинден” убеди публиката, че самодейците от двата града са станали „Приятели чрез танца“.
В края на събитието самодейците получиха цветя и поздравителен адрес от община Харманли и от областния управител на Хасково – Станислав Дечев.

Искам да благодаря на всички участници за осъществяването на този концерт”, сподели хореографът Галина Христова. “Благодаря за доверието на директорите на ДГ “Пролет“ и ОУ “Иван Вазов“ в мен, на ТС “Илинден“ и родителите на ТС “Свиленче“ за това, че с лични средства дойдоха и танцуваха със своите приятели. Благодаря и на ръководството на НЧ “Братолюбие 1884“ – Любимец, за носиите, които ни дадоха. На родителите на ДТС “Хорищенче – Харманли“ за това, че децата им останаха да танцуват при мен. На всички танцьори от ТС „Хорищенче – Харманли“ и ТК “Гергана“ за това, че сме заедно въпреки промените около нас. Те сами ушиха и закупиха носии, за да продължи съществуването на съставите.
Благодаря и на ОбА за доверите към нас и на прекрасната публика, за събирането на средствата от концерта, с които ще финансираме участието на ДТС „Хорищенче – Харманли“ в Международния детски етно фестивал в Минерални бани“, допълни тя.

Милена Митева
От Милена Митева май 30, 2017 10:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 147 892 преглеждания