Самодейци станаха „Приятели чрез танца“ на общ концерт

Милена Митева
От Милена Митева май 30, 2017 10:36

Самодейци станаха „Приятели  чрез танца“ на общ концерт

Самодейци от Харманли и Свиленград направиха общ концерт. Той се състоя в четвъртък, 18 май, на сцената на НЧ “Дружба – 1870“.
Възпитаниците на Галина Христова от двата града показваха красотата на българския фолклор близо два часа.
Програмата бе открита от ТС „Хорищенче – Харманли“, със „Северняшки танц“.
Водещата представи и останалите участници -Танцов клуб “Гергана“, танцьорите от детска градина “Пролет“, от училище “Иван Вазов“ и „Харманлийски славеи“ на Жеко Ангелов.
Гости и участници в спектакъла бяха Детският танцов състав „Свиленче“ и самодейци от “Илинден“ към НЧ “Просвета – 1870“, Свиленград. Те представиха „Торбичката на овчарчето“ и „Тракийски танц“.
Домакините от ТС “Хорищенци” – Харманли се вихриха в „Тракийски танц“ и „Българска девойка“.
Една от най-малките певици на Жеко Ангелов – Теодора Христова, изпя „Не бях те слушал, Еленке“, с което разнообрази танцовата програма. Към нея се включи и Кристияна за дуетната им песен „Тодоро, либе, Тодоро“.
След камерен танц на самодейците от Града на Белоногата, зрителите аплодираха изпълнението на ДТС “Дъга“ към ДГ „Пролет“.
Близнаците Мартин и Ленко Дамянови пяха за публиката „Керано, моме“, а Косара и Тейлър „Я излез, излез“.
Общото изпълнение на „Шопски танц“ на ТК ”Гергана” и ТС ”Илинден” убеди публиката, че самодейците от двата града са станали „Приятели чрез танца“.
В края на събитието самодейците получиха цветя и поздравителен адрес от община Харманли и от областния управител на Хасково – Станислав Дечев.

Искам да благодаря на всички участници за осъществяването на този концерт”, сподели хореографът Галина Христова. “Благодаря за доверието на директорите на ДГ “Пролет“ и ОУ “Иван Вазов“ в мен, на ТС “Илинден“ и родителите на ТС “Свиленче“ за това, че с лични средства дойдоха и танцуваха със своите приятели. Благодаря и на ръководството на НЧ “Братолюбие 1884“ – Любимец, за носиите, които ни дадоха. На родителите на ДТС “Хорищенче – Харманли“ за това, че децата им останаха да танцуват при мен. На всички танцьори от ТС „Хорищенче – Харманли“ и ТК “Гергана“ за това, че сме заедно въпреки промените около нас. Те сами ушиха и закупиха носии, за да продължи съществуването на съставите.
Благодаря и на ОбА за доверите към нас и на прекрасната публика, за събирането на средствата от концерта, с които ще финансираме участието на ДТС „Хорищенче – Харманли“ в Международния детски етно фестивал в Минерални бани“, допълни тя.

Милена Митева
От Милена Митева май 30, 2017 10:36
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.