Самодейци се откроиха на Балкански шампионат

Милена Митева
От Милена Митева юни 10, 2016 14:09

Самодейци се откроиха на Балкански шампионат

Възпитаници на Галина Христова от три самодейни танцови групи на Харманли спечелиха три награди. Това стана на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2016” в Хисаря, на 4 юни.
На него златен медал, лауреатско звание и призът балкански шампиони, бяха дадени на танцов състав „Хорищенци“. С много настроение и блясък танцьо-рите се откроиха на сцената като представиха „Еркечки танц“ с въведение от танца „Сватба“. За другия, „Тракийски танц“ те получиха от публиката бурни аплодисменти.
Детският танцов състав „Хорищенче“ също се изяви в надпреварата и взе сребърен медал в категория до 18 години. Танцьорите станаха балкански вицешампиони с изпълненията си „Тракийска закачка“ и „Шопски танц“.
Танцов клуб „Гергана“ извоюва третото място и бронзов медал в категорията обработени танци.
В петото издание на шампионата участваха колективи от Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Косово, Македония, Черна гора, Сърбия, Хърватия, Словения, Румъния, Турция и Италия.
На 10 юни самодейците от „Хорищенче“ ще танцуват на тридневния международен фестивал „Песни и танци без граници“ в Свиленград.
В началото на месец юли възпитаници на Галина Христова ще покажат таланта си и на сцената на Европейския шампионат в Слънчев бряг.

Милена Митева
От Милена Митева юни 10, 2016 14:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама