Самодейци се откроиха на Балкански шампионат

Милена Митева
От Милена Митева юни 10, 2016 14:09

Самодейци се откроиха на Балкански шампионат

Възпитаници на Галина Христова от три самодейни танцови групи на Харманли спечелиха три награди. Това стана на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2016” в Хисаря, на 4 юни.
На него златен медал, лауреатско звание и призът балкански шампиони, бяха дадени на танцов състав „Хорищенци“. С много настроение и блясък танцьо-рите се откроиха на сцената като представиха „Еркечки танц“ с въведение от танца „Сватба“. За другия, „Тракийски танц“ те получиха от публиката бурни аплодисменти.
Детският танцов състав „Хорищенче“ също се изяви в надпреварата и взе сребърен медал в категория до 18 години. Танцьорите станаха балкански вицешампиони с изпълненията си „Тракийска закачка“ и „Шопски танц“.
Танцов клуб „Гергана“ извоюва третото място и бронзов медал в категорията обработени танци.
В петото издание на шампионата участваха колективи от Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Косово, Македония, Черна гора, Сърбия, Хърватия, Словения, Румъния, Турция и Италия.
На 10 юни самодейците от „Хорищенче“ ще танцуват на тридневния международен фестивал „Песни и танци без граници“ в Свиленград.
В началото на месец юли възпитаници на Галина Христова ще покажат таланта си и на сцената на Европейския шампионат в Слънчев бряг.

Милена Митева
От Милена Митева юни 10, 2016 14:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.