Самодейци представиха красотата на българския фолклор в Италия

Милена Митева
От Милена Митева април 16, 2018 15:32

Самодейци представиха красотата  на българския фолклор в Италия

Самодейци от Града на Белоногата и граничния Свиленград представиха красотата на българските танци извън страната. Танцов клуб (ТК) „Ритмика” – Харманли, и Клуб за народни танци „Веселяци” – Свиленград, взеха участие в Международен фолклорен фестивал, провел се от 29 март до 1 април в Италия.
През първите два дни от посещението си самодейците участваха в дефилета. Те се състояха в Сан Ремо и Кан. По време на тях, групите от България се срещнаха с танцьори от Германия, Естония, Кипър, Испания, Италия, Република Чехия и Турция.
През третия ден се състоя и кулминацията на гостуването. Танцовата група на Вели Велев и Петя Стефанова танцуваха на сцена на италианското градче Диано Марина, което е разположено на брега на Лигурско море. Те представиха десетминутни хореографии, които показаха красотата на фолклора на страната ни.
За участието си и двата състава получиха плакет и купа.
„Ние, българските танцьори от ТК „Ритмика“ и „Веселяци“, Свиленград, с грейнали лица се втурнахме във вихъра на бързите български хора и бяхме бурно аплодирани от многобройните зрители. Благодарим за рекламните материали на Община Харманли, на Terra Тangra за невероятното вино, които послужиха за по- даръци.
Благодарност изказваме и към Петя Стефанова, която ни покани да присъстваме заедно с Клуб за народни танци „Веселяци” на това прекрасно събитие и на ръководството на Народно читалище „Братолюбие“ – Любимец, които ни предоставиха носиите, с които се представихме в първия ден на фестивала.
Благодарим и за безпроблемното пътуване с фирма “Бойдеви”, Свиленград и на нашия хореограф Вели Велев, който ни подготви за достойното представяне на Харманли и България”, споделят танцьорите в своя публикация във фейсбук.

За презентацията е нужен JavaScript.

Милена Митева
От Милена Митева април 16, 2018 15:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар