Самодейци представиха красотата на българския фолклор в Италия

Милена Митева
От Милена Митева април 16, 2018 15:32

Самодейци представиха красотата  на българския фолклор в Италия

Самодейци от Града на Белоногата и граничния Свиленград представиха красотата на българските танци извън страната. Танцов клуб (ТК) „Ритмика” – Харманли, и Клуб за народни танци „Веселяци” – Свиленград, взеха участие в Международен фолклорен фестивал, провел се от 29 март до 1 април в Италия.
През първите два дни от посещението си самодейците участваха в дефилета. Те се състояха в Сан Ремо и Кан. По време на тях, групите от България се срещнаха с танцьори от Германия, Естония, Кипър, Испания, Италия, Република Чехия и Турция.
През третия ден се състоя и кулминацията на гостуването. Танцовата група на Вели Велев и Петя Стефанова танцуваха на сцена на италианското градче Диано Марина, което е разположено на брега на Лигурско море. Те представиха десетминутни хореографии, които показаха красотата на фолклора на страната ни.
За участието си и двата състава получиха плакет и купа.
„Ние, българските танцьори от ТК „Ритмика“ и „Веселяци“, Свиленград, с грейнали лица се втурнахме във вихъра на бързите български хора и бяхме бурно аплодирани от многобройните зрители. Благодарим за рекламните материали на Община Харманли, на Terra Тangra за невероятното вино, които послужиха за по- даръци.
Благодарност изказваме и към Петя Стефанова, която ни покани да присъстваме заедно с Клуб за народни танци „Веселяци” на това прекрасно събитие и на ръководството на Народно читалище „Братолюбие“ – Любимец, които ни предоставиха носиите, с които се представихме в първия ден на фестивала.
Благодарим и за безпроблемното пътуване с фирма “Бойдеви”, Свиленград и на нашия хореограф Вели Велев, който ни подготви за достойното представяне на Харманли и България”, споделят танцьорите в своя публикация във фейсбук.

За презентацията е нужен JavaScript.

Милена Митева
От Милена Митева април 16, 2018 15:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.