Самодейци поздравиха с концерт съгражданите си за 1 и 3 март

Милена Митева
От Милена Митева март 15, 2016 10:50

Самодейци поздравиха с концерт  съгражданите си за 1 и 3 март

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 10/651, година XIV, 11-17 март 2016

Свързани публикации

Самодейците от НЧ “Дружба“ в Харманли поздравиха съгражданите си за Националния празник- 3 март с концерт. Той се състоя в навечерието преди празника в залата на читалището. Бе посветен и на Деня на самодееца, 1 март.
Празничната програма бе открита от Любо Радев, който приветства присъстващите за добре дошли и рецитира стихове на Никола Вапцаров, които са актуални и днес. Мероприятието продължи с изпълнение на ДВГ ”Щастливци”, които представиха песента “Христо Ботев”.
Зрителите чуха и рецитал на „Даваш ли, даваш, Балканджи Йово“ и „Пристанала“ от Елена Бозмова и Пенка Георгиева.
Концертът продължи с изпълнението “Менует” на пиано от Йоана Тръндева, “Марш” на Скот Джоплин. Ивона Янева и Деница Петрова поздравиха публиката, която ги аплодира. Гергина Пейкова и Изабела Лекова възхитиха препълнената зала с дуетното изпълнение на песента „Слушай сърцето си“. След това на сцената остана Гергина, която изпълни на песента “ На инат”.
Вокална група ”Славеи” се изяви на сцената с песента “Я кажи ми облаче ле бяло” и “Песен за Харманли”. Те накараха хората да се гордеят, че са българи и че са жители на малкото градче.
Детска група за народни хора, с ръководител Галина Станкова, се изявиха с атрактивен танц.
Поздравът към харманлийци продължи с рецитирал на стихове за Баба Марта от малки деца. Публиката бе зарадвана и от танц на деца с бели и червени премени. Балерините на СМБ (Студио за модерен балет) “Ритъм”, с ръководител Галина Станкова, представиха и танц върху песента “Хубава си, моя горо”, който се оказа кулминацията в програмата. В него балерините разпънаха флага на България, като показаха красота и нежност, съчетана с балетни стъпки.
Българският фолклор бе представен и с изпълнението на Джоана Димова, която изсвири на гъдулка “Право хоро”. Ивона Янева и Златомира Христова показаха таланта на гласовете си с песента “Събрали ми са, събрали”.
С фолклорни изпълнения на детски танцов състав ”Хорищенче” , танцовите клубове ”Гергана” и ”Хорищенци”, с ръководител Галина Христова, концертът бе към края си. Стефан Цирков и Иванка Шекерова породиха тъжни емоции у публиката с драматичен рецитал на стихотворението „Кочо“ от Иван Вазов.
Програмата бе закрита с песните “Вятър ечи” и “Къде си вярна, ти любов народна” в изпълнение на хор „Славей“.
За концерта под мото „Българин да се наричам“ в залата се събраха над 500 човека.
Гражданите получиха от сцената поздрави от община Харманли, „Демократичен съюз на жените“ и поздрави от Настоятелството на Народно читалище ”Дружба”.
След края на поздравите всички чуха химна на България.

Милена Митева
От Милена Митева март 15, 2016 10:50
Напиши коментар

1 Коментар

  1. harman март 15, 17:08

    Откриването беше прекрасно с ръка в джоба и бежова тениска подходяща за следобедно кафе!
    Полския посланик Краевски рецитира Ботев по случай 3 март, а ние рецитираме Вапцаров сякаш празнуваме 1 май!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама