Самодейци от три града три дни танцуваха в Италия

Милена Митева
От Милена Митева юли 8, 2018 10:38

Самодейци от три града три дни танцуваха в Италия

Над 80 танцьори от самодейните състави „Хорищенци“ – Харманли, “Сакарци“ – Любимец, и “Илинден“ – Свиленград, се изявиха в град Лидо Ди Йезоло, Италия. Той се намира близо до Венеция и на негови сцени се проведе тридневен Международен фестивал на музикално – танцовото изкуство, за който самодейците на Галина Христова получиха специална покана.
„И трите състава грабнаха вниманието на публиката още през първия ден на фестивала с 15- минутната си изява“, разказа хореографът.
В състав от 45 човека Танцов състав (ТС) „Хорищенци“ представи танците на Добруджа, Тракия и Шоплука. ТС “Сакарци“ се изяви с тракийски, странджански и пирински, а “Илинден“ с шопски и тракийски. Участниците се представиха на различни сцени в италианското градче. Така красотата на българския фолклор бе видяна от стотици местни хора и гости от други страни (Турция, Русия, Германия, Испания).
В третия ден от форума танцьорите участваха и в закриването, където по регламент направиха 5-минутна игра.
В знак на уважение към кмета на Лидо Ди Йезоло, танцьорите от „Хорищенци“ връчиха плакет от кмета на община Харманли – Мария Киркова. От името на градоначалника на Любимец – инж Анастас Анастасов, това направи и госпожа Христова.
Танцьорите от трите града получиха плакети и грамоти лично от кмета на града – домакин.

Милена Митева
От Милена Митева юли 8, 2018 10:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама