Самодейци от три града три дни танцуваха в Италия

Милена Митева
От Милена Митева юли 8, 2018 10:38

Самодейци от три града три дни танцуваха в Италия

Над 80 танцьори от самодейните състави „Хорищенци“ – Харманли, “Сакарци“ – Любимец, и “Илинден“ – Свиленград, се изявиха в град Лидо Ди Йезоло, Италия. Той се намира близо до Венеция и на негови сцени се проведе тридневен Международен фестивал на музикално – танцовото изкуство, за който самодейците на Галина Христова получиха специална покана.
„И трите състава грабнаха вниманието на публиката още през първия ден на фестивала с 15- минутната си изява“, разказа хореографът.
В състав от 45 човека Танцов състав (ТС) „Хорищенци“ представи танците на Добруджа, Тракия и Шоплука. ТС “Сакарци“ се изяви с тракийски, странджански и пирински, а “Илинден“ с шопски и тракийски. Участниците се представиха на различни сцени в италианското градче. Така красотата на българския фолклор бе видяна от стотици местни хора и гости от други страни (Турция, Русия, Германия, Испания).
В третия ден от форума танцьорите участваха и в закриването, където по регламент направиха 5-минутна игра.
В знак на уважение към кмета на Лидо Ди Йезоло, танцьорите от „Хорищенци“ връчиха плакет от кмета на община Харманли – Мария Киркова. От името на градоначалника на Любимец – инж Анастас Анастасов, това направи и госпожа Христова.
Танцьорите от трите града получиха плакети и грамоти лично от кмета на града – домакин.

Милена Митева
От Милена Митева юли 8, 2018 10:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.