Самодейци от Рогозиново отпразнуваха първия си рожден ден под порой

Милена Митева
От Милена Митева май 17, 2016 10:03

Самодейци от Рогозиново отпразнуваха първия си рожден ден под порой

Самодейците от танцов клуб (ТК) „Розини“ отбелязаха своя първи рожден ден под майски порой. Веселбата се състоя на връх 6 май, петък, в село Рогозиново. Специални гости на тържеството бяха колегите им от фолклорна танцова формация „Белоногата“ и Детска фолклорна група „Нашенче“, които поздравиха клуба по народни танци, въпреки лошото време.
Всички присъстващи бяха приветствани от водещата Галя Здравчева, която съобщи как се е сформирал клубът им. „Съвсем спонтанно се събрахме няколко жени, водени от желанието да научим още някое хоро, Решихме, че два пъти в седмицата можем да отделяме време за това си хоби – народните танци, и в същото време да се опитаме да съхраним традициите. За тази една година преминахме през доста изпитания, имахме добри и лоши моменти. Започнахме неуверено и с много съмнения – дали вървим в правилната посока, но в крайна сметка разбрахме, че най-важното е да не забравяме, че това, което правим – го правим от душа и сърце, правим го за удоволствие“, допълни още председателят на НЧ “Христо Смирненски“.
За рождения ден на самодейците се събра цялото село. Присъстващите се почерпиха с домашно приготвени баници по рогозиновски и торта.
Самодейците получиха подаръци от своите гости, което ги зарадва допълнително.
По-рано в църквата на селото бе отслужена служба за миряните, където духовното лице отец Атанас освети три агнета по повод празника – Гергьовден.

Групата взе участие в националния събор на Копривщица. Това бе и първата изява на самодейците. От „Песни край Марица“ в Доситеево самодейците грабнаха сребърен медал. През месец юни тази година ТК „Розини“ ще участва на Международен фестивал в Свиленград.

Милена Митева
От Милена Митева май 17, 2016 10:03
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.