Самодейци от различни дейности изпълват залите в НЧ “Дружба-1870”

Милена Митева
От Милена Митева септември 25, 2020 10:18

Самодейци от различни дейности изпълват залите в НЧ “Дружба-1870”

Акценти

  • Регионален вестник, # 35/919 година XVII, 18 - 24 септември 2020 г. Излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград и Маджарово

Свързани публикации

Момчил Николов ще обучава китаристи в НЧ „Дружба-1870“ – Харманли. Това е новото предложение на културната институция за творчески сезон 2020-21 г. Новият преподавател се занимава с музика от десетгодишен, първата си група е направил, когато е бил още на петнадесет години. Известен е с това, че е свирил в доста групи през годините, по-известните от тях са “Ренегат”, “Nameless day Ritual”.
В момента продължава да свири основно в една новосформирана банда – “Pierratti” с музиканти от други български групи, с които от септември ще участват в турне из страната.

Хор „Славей“ е с диригент Кирил Търпов. Нови хористи се приемат на място в залата всеки вторник и четвъртък от 18:00 часа.

Детска танцова школа към читалището е поверена на Паулина Веселинова. От началото на октомври групите към нея започват танци. Втора група 9-11 години ще бъде от 16:30 часа, а първата 7-9 години час по-късно.

Младежка танцова формация към ФК „Загрей“ ще бъде водена също от нея. Началото на този сезон за нея ще бъде на 5 октомври. Занятията ще се водят в понеделник и сряда от 17:00 часа.

Групата за народни хора започва новия сезон на 23 септември, сряда от 18:00 часа, а танцовата формация от 19:00 часа.

ДВГ „Щастливци“, с ръководител Петя Карабакалова, ще влязат в залата от 2 октомври, петък. От 16:30 часа ще пеят децата от малката възрастова група, а от 17:30 часа – тези от по-голямата.

Балет „Ритъм“ стартира новата учебна година на 1 октомври, четвъртък. Ръководителят Галина Станкова ще очаква децата от 3 до 8 години в балетната зала от 17:00 часа, а големите – от 9-11 г., в 18:00 часа.

Вече стартираха и заниманията в клуб „Шах“. Ръководителят Валентина Димитрова ще работи с децата всеки вторник и четвъртък от 17:30 часа.

За да моделират телата си, гражданите могат да посетят и тридневните пилатес тренировки, водени от Димитър Димитров. Всеки понеделник, сряда и петък от 18:30 часа, от 28 септември.

Любителите на фолклора могат да участват във ФФ „Детелини“ с народната певица Стоянка Янкова. От началото на месец октомври всеки понеделник и сряда от 18:30 часа тя ще очаква желаещите певци.

В детската музикална школа, ръководена от Руси Стайков, се предлагат: народно пеене, гайда, гъдулка, китара и тъпан.

Детската музикална школа на Иван Станчев също ще предлага обучение по народно пеене, гъдулка, тамбура, цигулка, акордеон и китара.
Жермина Михова ще води уроци по пиано.

В края на октомври ще започне работа и театралната трупа под режисурата на Делчо Тодоров.

Милена Митева
От Милена Митева септември 25, 2020 10:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.