Самодейци от Любимец с изяви в Република Турция

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова ноември 11, 2017 09:47

Самодейци от Любимец с изяви в Република Турция

Акценти

  • Повод за гостуването на самодейците бе отбелязването на празниците на два града,

Свързани публикации

Танцьори от ТС „Сакарци“ и мажоретен състав към НЧ „Братолюбие-1884“, Любимец бяха специални гости в градовете Пинархисар /Бунархисар/ и Буюкмандъра, община Люлебургаз, Турция. Повод за гостуването на местните самодейци бе отбелязването на празниците на двата града, които се проведоха в дните 8 и 9 ноември, в тези населени места.

В Пинархисар концертната програма се състоя в центъра на града, където множество деца, ученици, граждани и официална военна делегация станаха свидетели на красотата на българските народни танци, хора и модерно изкуство. След края на всяка изява, танцьорите получаваха бурни аплодисменти от публиката, а в очите на българските изселници личаха сълзи на щастие и приятно вълнение.

Във всеки един от градовете, българските гости бяха посрещнати от местните кметове, които изказаха признателност и уважение към самодейците и ръководните екипи за споделената емоция на празника. Домакините заявиха, че и в бъдеще танцьорите от Любимец ще бъдат предпочитани и желани гости и им подариха сувенири със символите на двата града.

This slideshow requires JavaScript.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова ноември 11, 2017 09:47
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.