Самодейци облагородиха своето село с дръвчета

Милена Митева
От Милена Митева май 24, 2020 07:30

Самодейци облагородиха своето село с дръвчета

Акценти

  • Регионален вестник, # 20/904 година XVII, 22 - 28 май 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

С десет дръвчета жените и децата от ТС „Ивановци“ – село Иваново, облагородиха района на местното читалище и църквата.
Самодейците от танцовия състав на селото с част от спечелените средства на фестивала „На Хармана“ закупиха десет дръвчета и ги засадиха. Това стана на 16 май, дни преди тан цьорите да отпразнуват своя втори рожден ден.

„Благотворителната идея е продиктувана от случилото се през последните месеци извънредно положение“, споделя Дорка Петкова, която е сред инициаторите за създаването на танцовия състав.
„Дървото е връзката между тоя и оня свят, корените му са дълбоко в земята, клоните високо в небето, а сянката- тя е тук, за да ни пази! Затова решихме да засадим седем различни дръвчета (два чинара, кестен, липа, люляк, магнолия, бреза), колкото са децата в ТС „Ивановци“, а за празника на местната църква, храм „Света Троица“, засадихме три пауловнии, символ на Божието триединство“, споделя Петкова.
„Преживяната пандемия ни накара да преосмислим ценностите и да осъзнаем, че опазването на живота и здравето е най-важно! А за да сме здрави, трябва и природата около нас да бъде опазена“, допълва сестра й Пенка Жекова.
Децата от състава написаха свои послания и мечти за бъдещето, поставиха в капсула на времето, която ще отворят след 10 години, пак на същата дата. Тя бе заровена в корените на едно от дърветата.

Жителите на село Иваново дариха средства за закупуване на нова косачка за поддържане на парковете в село Иваново. Това става ясно от фейсбук страницата на
НЧ „Христо Ботев“ – Иваново. Кметският наместник на селото Нели Митева първа е изпробвала придобивката. В косенето на парковете се включиха и жители на селото.

Милена Митева
От Милена Митева май 24, 2020 07:30
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Румяна Кемалова май 27, 19:35

    Браво! Поздравления!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 110 198 преглеждания