Самодейци и пенсионери дариха радост на приятели

Милена Митева
От Милена Митева декември 28, 2015 13:18

Самодейци и пенсионери  дариха  радост на приятели

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 48/645, година XIII, 24-7 декември 2015

Свързани публикации

Самодейци и пенсионери от клуба на първи квартал в Харманли решиха да дарят радост на децата от ЦНСТ (Центъра за Настаняване от Семеен тип) за светлите празници.
Те ги поканиха на Коледно-Новогодишно тържество в техния клуб, където ги посрещнаха с домашно приготвени вкусотии, лакомства и забавна програма на самодейци.
Събитието бе през първия ден на тази седмица, 21 декември. Влизайки в клуба, децата бяха посрещнати от възрастните хора, които им бяха изплели и топли ленти за главите за студените зимни дни.
Честта тържеството да открие имаше госпожа Василка Генева, която ръководи изявите в клуба. На гостите в залата бе представена Коледна сценка, която е дебют за пенсионерите, които имат желание да си направят свой собствен театър. На тържеството присъстваха и възпитаници от НУ “Отец Паисий“, които поздравиха съкварталците и техните гости, като изпяха няколко коледни песни и рецитираха стихове. На изпращане те получиха и цвете, с което да украсят класната си стая.
В програмата се изявиха и две внучета на баби от клуба – Виктория Вангелова и Борислав Борисов, които направиха импровизирани изпълнения. Самодейци на Жеко Ангелов – близнаците Мартин и Ленко Дамянови, приповдигнаха настроението на присъстващите, като изпълниха „Дядо на баба думаше“. Те подариха и още няколко акапелни изпълнения понеже разбраха, че на публиката им харесва.
Присъстващите чуха и рецитали на коледари, а по-късно станаха свидетели и на разнообразието от български народни хора, изпълнени от Танцов клуб “Загрей“, под ръководството на Паулина Христова.

Милена Митева
От Милена Митева декември 28, 2015 13:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама