Самодейци и граждани подкрепиха благотворителна инициатива

Милена Митева
От Милена Митева ноември 1, 2019 11:39

Самодейци и граждани подкрепиха  благотворителна инициатива

Стотици харманлийци подкрепиха благотворителната кауза „Здраве за Здравка“ с 7 813 лева. Тази сума бе събрана на концерт, който се проведе в читалище „Дружба 1870“ – Харманли. В края на миналата седмица, за да осъществят събитието, на сцената се изявиха самодейци от Града на Белоногата, които пяха и танцуваха близо 3 часа за над 500 зрители.
Смесен хор „Славей“, с диригент Жермина Михова и корепетитор Галина Терзиевна, откриха събитието. Фолклорна формация „Детелини“, с ръководители Стоянка Янкова и Иван Стойчев, представиха “Пъстра китка”. Андреа Александрова изпълни „Три желания“, Георги Желев представи на публиката “Миг от приказка” – Фанданго, “Богатство” – Тангра, и “Аз и ти “ на Д2 .
Изабелла Лекова също се включи в програмата с френска и шведски песни.
“Щастливци” на Петя Карабакалова също грейнаха на сцената. Програмата продължи с изява на балерините на Галина Станкова от „Ритъм“ с “Индийски “ и “Магията на танца”.
Възпитаниците на Мариана Панайотова от вокална група „Сладурани“ също взеха участие в благотворителното събитие. Стефани, братовчедка на Здравка, пя за публиката. Фолклорна танцова формация (ФТФ) „Тракийци“ на Виолета Желева се представи “Сатовчанско хоро” и “Ръченица”.
Децата от детска музикална школа на Христо Стайков – Никол Димитрова и Кристиана Господинова, се изявиха с песента “Любе, любе”, а Алекс Димитрова и Виктория Господинова в “Я дай ми, бульо”. ФТФ „Белоногата“ на Миглена Чилингирова зави две хора за публиката “Боалийско хоро” и “Гъмзовяна”.
Четиригодишната Гергана Ганчева, с вокален педагог Жеко Ангелов, изпълни песента “Мама Йорданка плетеше”, която е по аранжимент на Ангел Жеков.
Самодейците от фолклорен клуб ”Загрей”, с художествен ръководител Паулина Веселинова, тропнаха “Пазарджишка копаница”.
До края на програмата публиката забавлява танцовият клуб на Вели Велев ”Ритмика” и “Харманлийските славеи” – Кристияна Андонова, Теодора Бояджиева и Борислав Борисов.
Програмата бе закрита от с художествен ръководител Галина Христова – “Хорищенци” и Танцов клуб”.
В края на събитието секретарят на народно читалище „Дружба“ Паулина Веселеинов обяви, че събраната сума от благотворителния концерт в Харманли за Здравка Карагяурова 7 348 лв. Към нея бе прибавено и дарение от 465 лв. от благотворителен базар, организиран от учениците от СУ “Неофит Рилски“. Отец Максим също пожела здраве на Здравка като дари икона.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи и на Дарителската сметка: БГ лева: IBAN: BG77 UNCR 7000 1523 6938 90 Банка: УниКредит Булбанк BIC:UNCRBGSF Титуляр: Здравка Мартинова Карагяурова.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 1, 2019 11:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама