Само две жалби в изборния ден до ОИК

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 1, 2015 10:44

Акценти

  • Вестник Сакарско Ехо, брой 40/1495, година LXXХ, 30 октомври – 5 ноември 2015

Свързани публикации

Спокойно е преминала работата на ОИК – Тополовград, в изборния ден. Само две жалби са постъпили в нея на 25 октомври. Едната е от Силвия Георгиева – координатор на местната структура на АБВ, а другата – от МК „Възраждане”. И по двете комисията се е произнесла с решения.
По първата от АБВ сигнализират и твърдят, че по време на изборите дотогавашният кметски наместник на с. Българска поляна – Станка Стратиева, е стояла в близост до ИС и агитирала в своя полза като кандидат за кмет на селото. Със свое Решение № 151 комисията е предложила проект, че: „ Жалбата е основателна и има нарушение на чл. 182, ал. 4 от ИК.” При гласуването обаче, от общо 8 присъствали членове на ОИК, 5 са били „за” и 3 „против” и поради това, че е липсвало изискваното от ИК мнозинство от 2/3 жалбата е оставена без уважение.
По втората жалба от МК „Възраждане”, отправена срещу ОИК, с решение № 152 Комисията единодушно решава, че жалбата е неоснователна и я отхвърля. Членовете на ОИК – Тополовград, са изпълнили задълженията си отговорно и законосъобразно. Във връзка с дейността по транспортиране и доставяне на допълнителни бюлетини до избирателните секции, действията на ОИК не са в нарушение на Изборния кодекс.
И в двете решения е дадена възможност за обжалване пред ЦИК в три дневен срок. Няма сигнали и за големи изборни нарушения в изборния ден в РУ Полиция –Тополовград.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 1, 2015 10:44
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.